SDOL A1 - Achilles A1


Zaterdag 21 december, MATCHDAY! De beruchte wedstrijd was dan nu eindelijk aan de beurt, zaterdag moest het gebeuren. Zaterdag moesten we er staan. Zaterdag moesten we de eerste plek overwinnen.

Daar zaten we dan in de bestuurskamer, de een zenuwachtiger dan de ander, maar klaar voor de wedstrijd. Iedereen wist het: willen we kans maken op het kampioenschap dan móéten we deze wedstrijd winnen. Martin was al eerder naar een wedstrijd van Achilles wezen kijken en besprak met ons a.h.v. enkele filmopnames de belangrijke punten.  Met alleen een goede voorbespreking kom je er natuurlijk niet, het was nu tijd om de woorden om te zetten in daden. De warming-up was al voltooid, maar stil staan wachten? Nee, dat was geen optie.  Na een paar sprintjes was het om kwart voor 6 tijd om de strijd aan te gaan met toeters en bellen, letterlijk. Ondanks de zenuwen begonnen we met goede moed aan de wedstrijd. De wedstrijd werd een ware thriller. In het begin liep de wedstrijd gelijk op, zowel Achilles als wij waren vastbesloten de punten binnen te slepen.  Het ging ons zeker niet gemakkelijk af, Achilles wist zelfs in de eerste helft de overhand te nemen. We moesten zodoende de rust ingaan met een 7-10 achterstand. Martin vertelde ons dat we zuiniger met de bal om moesten gaan en het spel sneller en gevarieerder moesten gaan spelen. We gingen weer vol goeie nieuwe moed de 2e helft in, maar Achilles was natuurlijk niet van plan hun voorsprong door ons weg te laten spelen. Achilles stond er en speelde sterk, zodoende wisten ze uit te lopen met 5 punten.   Toen een speelster van Achilles een tijdstraf kreeg, wisten we dat als we nog iets in deze wedstrijd wilden betekenen we nú moesten omschakelen. Dit lukte, we kropen dichterbij en kwamen zelfs weer terug in de wedstrijd. De stand liep weer gelijk op en iedereen was er op gebrand deze wedstrijd te winnen. Met nog 1 minuut en 30 secondes op de klok stonden wij met slechts 1 punt voor. De spanning was te snijden, al helemaal toen Achilles de 17-17 wist te scoren. Nog een minuut te gaan en een gelijke stand. Hoop op de overwinning was er, maar tegelijkertijd ook angst voor een nederlaag. Als een geschenk uit de hemel wist Laura Heuven in de laatste minuut de 18-17 te scoren, maar het feest kon nog niet beginnen. Achilles kwam namelijk nog op met een laatste aanval. Gelukkig wist Achilles niet te scoren en kwam vlot daarna het verlossende fluitsignaal van de scheidsrechter.  WE HADDEN GEWONNEN! Herbstmeister! Iedereen was na de wedstrijd dolblij, die glimlach kregen we niet meer van ons gezicht. We willen iedereen bedanken voor het aanmoedigen, waaronder dames 1 die vol spanning mee zaten te kijken en overigens zelf ook een mooie 19-18 overwinning hebben weten neer te zetten. Ook gaat onze dank uit naar Anne Alferink die ons heeft versterkt. 

We hebben nu een tijdje rust en mogen op 12 januari de strijd weer aangaan tegen Broekland A1. Onze competitie kennende zal dat ook wel weer een mooie wedstrijd worden en we zullen er dan ook alles aan doen deze streep door te trekken. Maar eerst kerst & oud en nieuw vieren, fijne feestdagen iedereen!

 

Groetjes de koplopers A1.