Broekland A1 - SDOL A1

Na twee weken niet gespeeld te hebben was het zondag tijd om de tweede helft van het seizoen te beginnen. Het was nu aan ons om onze koppositie te verdedigen. Martin waarschuwde ons dat dit alleen zou lukken met 110% inzet. Zo vertelde hij dat ons dat de wedstrijd die we gaan verliezen steeds dichter bij kwam, die wedstrijd kon over 3 jaar zijn, maar ook zondag. Aangezien we allemaal dolgraag kampioen willen worden waren we dan ook vastberaden om ook in de tweede helft alles te geven.

Na een aantal opstartproblemen en met een meerderheid aan SDOL supporters op de tribune (top!) konden we beginnen aan de wedstrijd. Hoewel iedereen vastbesloten was alles te geven en wist dat we er anders niet zouden komen, speelden we beneden ons niveau. We hadden last van veel balverlies, de verdediging was niet waterdicht en ook de aanvallen liepen niet bepaald. Waar broekland heel fel op de bal was ontbrak bij ons deze scherpte, maar gelukkig kunnen we ook in mindere wedstrijden er samen ervoor zorgen dat we er staan. Er werd een lange tijd niet gescoord, maar uiteindelijk wisten wij op een 0-2 voorsprong te komen. Zoals verwacht liet Broekland zich niet zomaar uit het veld slaan, Broekland kwam terug en kwam zelfs op een voorsprong. Hoewel we niet goed in de wedstrijd zaten is het ons wel gelukt de knop om te zetten en zo hebben we er nog een paar ballen in kunnen gooien. De ruststand werd dan ook 5-6 in het voordeel van ons. Duidelijk was dat er in de tweede helft anders gespeeld moest worden als we deze wedstrijd wilden winnen. We kregen dan ook van Joanne en Martin te horen dat er meer snelheid in de bal moest komen en dat de grote hoeveelheid balverlies in de eerste helft niet meer mocht voorkomen in de tweede helft. In de tweede helft stonden we er beter, we knokten meer voor de bal en voor de punten. Hierdoor konden we iets uitlopen en toen ook de communicatie in de verdediging weer goed verliep hadden we de wedstrijd onder controle. De eindstand werd uiteindelijk 10-17 voor ons. Natuurlijk onze dank aan Anne Alferink die bereid was ons bij te staan in de strijd tegen Broekland!

Dit was natuurlijk geen wedstrijd om in te lijsten, maar we zijn blij dat we de 2 punten hebben kunnen binnenslepen en onze koppositie zo hebben behouden. Zaterdag zullen we er echt vanaf de eerste seconde moeten staan, want dan mogen we de strijd aangaan met Lettele A1. Lettele behaalt de laatste tijd erg goede resultaten, dus een pittige wedstrijd zal het zeker worden!

Aankomende zaterdag, thuis om 17:00 uur. Hopelijk tot dan!

Groetjes A1.