Clinic Dominique Hemmink


Ik volg momenteel de handbal trainer 2 cursus. Hierbij moet je stage lopen bij een vereniging en hier trainingen verzorgen Dit doe ik bij sdol. Als opdracht moest ik een activiteit organiseren binnen de club. Samen met Marit,Elly en Nicole heb ik een clinic gegeven gebaseerd op het Athletic-skills model.

Een aantal weken geleden hebben wij  een cursus gehad over  het Athletic Skills model. Het Athletic  Skills-programma heeft tot doel de jonge sporter te ontwikkelen tot een veelzijdige goede beweger, die vervolgens uitgroeit tot een atleet. Deze atleet gaat zich dan uiteindelijk specialiseren in één sport en tot slot zal de atleet zich binnen de sport gaan ontwikkelen tot een absolute specialist.  Vaak willen we al te vroeg gaan specialiseren.  (voor meer informatie: www.athleticskillsmodel.nl ) We hebben er voor gekozen om de trainers oefeningen te laten zien hoe ze verschillende basisvaardigheden kunnen trainen bij de jeugd.

 

Als demogroep hadden we een d-team zowel van de handbal,voetbal en volleybal uitgenodigd. Zij gingen met de  trainers langs 4 stations. Als basisvaardigheden voor deze avond hadden we gekozen voor: loopscholing,voetenwerk,coördinatie,balans,stabiliteit,ritme en vechtspelletjes.

 

Het was een leuke en sportieve avond! 

Foto's: