Verslag SDOL A1 - Dalfsen A1

Worden we kampioen in eigen huis of zullen we volgende week alsnog de kampioenswedstrijd tegen Achilles moeten spelen? Vragen die bij ons de hele week rondgingen.

Plan was om zondag 30 maart onze kampioenswedstrijd te spelen, maar we hebben het over sport en dat kun je natuurlijk niet plannen. Zodoende kregen we dankzij een gelijk spel van Achilles de kans om afgelopen zaterdag ons kampioenschap in eigen huis te kunnen vieren. Afgelopen week keken we dan ook erg uit naar de wedstrijd, de een met wat meer zenuwen dan de ander, maar allemaal vastbesloten om het kampioenschap binnen te slepen! Dus daar zaten we dan in de kantine, de ideale plek om ontspanning en gezelligheid te creëren. Nu zijn waarschijnlijk sommigen met meer zenuwen dan minder de kantine uitgelopen, de sfeer was in ieder geval zoals altijd al heel snel goed. Zou dit alvast een voorteken zijn? Toen ook Martin gearriveerd was konden we beginnen met de voorbespreking, maar goed wat moet er nieuw verteld worden na zo’n geslaagd seizoen? Opdracht was dan ook om te spelen zoals we normaal spelen en vooraal te genieten.  Nadat de opstelling was doorgenomen zijn we weer begonnen aan het gebruikelijke ritueel, maar dit keer ging dit ritueel gepaard met iets meer zenuwen. Gelukkig hebben we elkaar er door heen kunnen slepen en op kunnen beuren. Toen was het tijd, tijd om te laten zien wat we allemaal in huis hadden. In een goedgevulde sporthal inclusief toeters, trommels en spandoeken zou dit zeker moeten lukken. De wedstrijd was begonnen en we stonden er vanaf het begin direct, tegen verwachting in gingen de ballen er na elkaar in. Dalfsen kon erg moeilijk tegenstand bieden en zo stonden wij al snel op een flinke voorsprong. Na een paar mooie aanvallen, break-outs en een penalty van onze keepster Amy werd de ruststand 24-4 voor ons. Het was duidelijk dat het kampioenschap ons niet meer zou ontglippen dus het werd tijd voor nieuwe opdrachten: de bal moest eerst 3x rondgespeeld worden en bovendien moesten we proberen mooie acties als vliegertjes te laten zien. Nu voorspelden Joanne en Martin al dat alle pogingen niet zouden gaan lukken, maar goed wanneer je het niet probeert lukt het natuurlijk sowieso niet. In de tweede helft kwam Dalfsen iets beter in de wedstrijd, maar het lukte ons gewoon de lijn van de eerste helft door te trekken. Er werden meerdere pogingen gedaan voor mooie acties, maar deze lukten helaas niet altijd. Wel weer een mooie actie was van onze keepster Eline die ook een doelpuntje heeft mee genomen d.m.v. een penalty. Dit betekende dat iedereen in deze wedstrijd een goal heeft gemaakt, wat natuurlijk super leuk is! Een minuut voor de wedstrijd werd ‘we are the champions’ al opgezet en even later kwam daar het verlossende fluitsignaal waarmee de wedstrijd officieel beëindigt was met een 37-11 eindstand. En zo kunnen we dus ook officieel meedelen dat… HET KAMPIOENSCHAP VAN ONS IS! Dansend en buikschuivend namen we afscheid en vervolgens was het tijd voor dé manier om het kampioenschap te vieren: met kleren en (natuuuurlijk alcoholvrije) champagne onder de douche. Perfecte afsluiting van deze wedstrijd dachten wij zo.

Volgende week zondag wordt het een hele mooie dag, tenminste daar gaan we maar gewoon van uit.  We gaan met een bus vol supporters naar Apeldoorn om daar onze laatste wedstrijd van het seizoen tegen Apeldoorn te spelen en hopelijk kunnen we ons dan ook daadwerkelijk bestempelen als onverslagen kampioen!  Het programma van de dag is nog niet bepaald duidelijk, maar vast staat dat we door Luttenberg komen toeren op de platte wagen en s’avonds Boode onveilig zullen maken!

We willen iedereen bedanken voor het aanmoedigen! Waaronder dames 1 die we ook gelijk willen feliciteren met hun overwinning en aankomende week veel succes willen wensen met hun wedstrijd tegen Heino.

Groetjes de kampioenen van A1! (Klinkt goed, vind u niet?)