Verslag Dames 1

Lees hier het verslag van afgelopen zondag.

Zondagochtend 5 oktober. Om 10.55 uur zaten we allemaal lekker aan de thee in de kantine. Sommigen de ogen op half 7, sommigen nog aan het ontbijt en sommigen vol enthousiasme. Ruim anderhalf uur later zou het zover zijn, de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. En niet zomaar een wedstrijd. In sporthal Hoogerheyne stond Heino Dames 1 op ons te wachten. Ja, die sporthal waar we een paar maand geleden ook een ontzettend belangrijke wedstrijd hebben gespeeld waarbij de uitslag grote gevolgen zou hebben voor dit nieuwe seizoen. Over de uitslag zullen we het maar niet meer hebben, de nare gevolgen zijn ons bespaard gebleven en daarom staan we nu, een paar maanden later weer in Heino om een appeltje met ze te schillen.

In de kleedkamer het normale ritueeltje, shirtjes verdelen (de een wat meer tevreden met de maat van het shirt als de ander) broekjes en sokken aan en een goede speech van Nico. Nu is het dus ‘voor ’t echie’. Geen tijd meer voor grappen, het is tijd voor het vergroten van vertrouwen in onszelf en in elkaar en het is tijd om flink te gaan knallen. Tijd om in de praktijk te brengen wat we hebben geleerd gedurende de voorbereiding.

Na een wat onzekere voorbereiding over het aantal speelsters: de ene na de andere blessure, stonden we er dan toch deze zondagochtend 5 oktober met z’n allen; met z’n allen de koppies omhoog en klaar om te gaan! De wedstrijd begon ontzettend goed van onze kant. De aanvallen liepen lekker en er werd uitgevoerd wat er gevraagd was door de coach, namelijk de bal in de opbouw houden, goede druk zetten en alleen de hoeken aanspelen wanneer dat kon. De druk was goed in de aanval en ook in de verdediging waren we hard aan het vechten. Dit gaf ons ontzettend veel vertrouwen en het spel bleef lekker lopen. De eerste tien minuten had dit nog geen resultaat en het bleef 0-0. Maar door onze koppies én de druk in de aanval hoog te houden kwam het eerste doelpunt in de wedstrijd van onze kant, we liepen snel uit naar een voorsprong van 5-0. Maar toen, door een losse veter en een oplettende scheids wat een beslissing over een foute wissel en dus een 2-minuten tijdstraf tot gevolg had aan onze kant stonden we nog met 5 man in de verdediging. Opeens sloeg het spel om. We verloren even de controle over het spel en ons vertrouwen zakte wat weg. Heino profiteerde hiervan en sloeg snel toe met 4 doelpunten, wat leidde tot nog maar een voorsprong van 3 doelpunten: 7-4. We konden ons gelukkig herpakken en bleven mooie aanvallen opzetten. Wel hadden we een paar keer onnodig balverlies, domme afspeelballen en onnodige overtredingen. Dit werd ons gelukkig niet heel hard afgerekend omdat ook onze keeper ontzettend lekker speelde . Aan beide kanten werd er hard verdedigd, hierdoor hebben we een aantal penalty’s mee kunnen krijgen. Dit alles resulteerde in een ruststand van 5-16.

Tijdens de rust hield Nico het kort: De aanvallen liepen lekker en de verdediging stond goed. Alleen die onnodig moeilijke afspeelballen en het niet altijd goed aanspelen van de bal, dat moest toch wel een keer afgelopen zijn!?

De tweede helft begon wat slordig aan onze kant. We leken even ongeconcentreerd maar hervonden ons weer snel waardoor we de leiding bleven houden. We waren fel in de aanval, sterk in de verdediging en hielden onze voorsprong vast. Ook de tweede helft waren er een paar tijdstraffen en veel penalty’s aan beide kanten, maar erg spannend werd het niet  meer. Tijdens de eerste helft hebben we een grote voorsprong opgebouwd die we goed bleven vasthouden en we bleven scherp tot de laatste seconde. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een mooie uitslag van 18-27.

Aankomende zaterdag 11 oktober spelen wij onze eerste thuiswedstrijd van dit seizoen, tegen Ha-Stu. We zien jullie graag zaterdag om 19.00uur in Sporthal de Achterberg om te kijken naar een mooie pot handbal. We kunnen jullie steun en enthousiasme ontzettend goed gebruiken!