Explosieve groei minitoernooien en kabouterspelfeesten in regio Salland

Afgelopen zaterdag 4 oktober 2014 hebben er 3 minitoernooien en een kabouterspelfeest plaatsgevonden in de regio Salland en omstreken. In totaal hebben 24 F-team en 4 H-teams deelgenomen. Elk team heeft twee handbalwedstrijdjes gespeeld en mee gedaan aan verschillende handbal-spelletjes. Er is geheel volgens de nieuwe spelregels en jeugdvisie van het NHV gespeeld. De organisaties waren in handen van AHV Achilles uit Apeldoorn, Broekland uit Broekland en SDOL uit Luttenberg. De kinderen, coaches, ouders, spelleiders en organisatie hebben met zijn allen genoten. Het is een grote promotie voor de handbal.

De minitoernooien voor de F-jeugd en kabouterspelfeesten voor de H-jeugd vinden in regio Salland en omstreken om de 14 dagen plaats. Tijdens de vakanties, carnaval en de feestdagen wordt er niet gespeeld. Binnen regio Salland en omstreken vallen de volgende clusters:

• "Gld Apeldoorn" (6 verenigingen),
  • "OV.Salland Midden-West" (11 verenigingen),
  • "OV.Salland Zuid-Oost" (10 verenigingen).

Aan het programma in regio Salland en omstreken doen vanaf vandaag 32 teams van 16 verschillende verenigingen mee. Dat is al 60% van de 27 vereniging binnen de regio. De komende weken en maanden zullen steeds meer verenigingen zich gaan aanmelden is de verwachting. In de gesprekken met de coaches van de verschillende teams blijkt duidelijk dat de aanloop van de jeugd goed loopt. Vorig jaar nam het aantal deelnemende teams in het loop van het jaar hierdoor ook steeds meer toe. Handbalvereniging Holten heeft recent 2 F-teams aangemeld. Er zijn ook verenigingen die nieuwe teams aanmelden. Zo gaan bv. AHV Achilles en Schalkhaar ook starten met elk een F2 team. Met het aanbod aan minitoernooien en kabaouterspelfeesten hebben de vereniging aan hun nieuwe leden ook direct iets te bieden. Het lijkt op deze wijze een groot succes te worden.

Op dit moment staan er 50 minitoernooien en kabouterspelfeesten gepland die door alle verenigingen die deelnemen worden georganiseerd. Gemiddeld 2 tot 3 minitoernooien en kabouterspelfeesten per weekend verdeeld over de 21 speeldagen in het jaar programma 2014-2015.

F-teams en H-teams kunnen het gehele jaar in- en uitstromen. Vier weken na aanmelding kan een team gaan deelnemen of stoppen met deelname. De F-teams in onze regio spelen 16 of 13 wedstrijden tijdens de F-competitie in de zaal. Met deelname aan de minitoernooien kunnen de F-teams tot eind mei 2015 meer wedstrijden gaan spelen.

De vrijwilliger van het NHV coördineert het geheel rond de minitoernooien en kabouterspelfeesten. De vrijwilliger onderhoud actief de contacten met de verenigingen en stelt voor elk minitoernooi het programma op. De verenigingen zelf zorgen voor de benodigde accommodatie. Zijn er verenigingen van buiten de regio Salland en omstreken die ook graag eens mee willen doen, dan is dat altijd mogelijk. Het programma kan per mail worden opgevraagd. Onze ervaringen willen we ook graag delen met andere regio’s in het land.  Mailadres: martinbolhuis@concepts.nl