Verslag Dames 1

Zaterdagavond 11 oktober. Het eerste ‘Avondje Achterberg’ van dit seizoen. Het weer was slecht en de temperatuur was niet om van te juichen. Een prima avondje dus om het juichen te verplaatsen naar een sporthal vol warme zweetlucht.

Zoals de sporthal volstroomde met toeschouwers, stroomde ons lichaam vol met zenuwen. Toch wel weer spannend hoor, zo’n avondje thuis handballen. Zoals hoogstwaarschijnlijk wel bekend, hebben we vorige week een goede pot gespeeld en mooi spel laten zien in Heino. Dit wilden we nu thuis laten zien. De punten moesten vanavond in de Achterberg blijven. Vanavond wilden en zouden we winnen van Ha-Stu Dames 1.

In kleedkamer 8, of kippenhok 8 – want stilte voor de storm kennen we niet bij dames 1, begon het normale ritueeltje weer. Iedereen blij met de shirtjes dit keer. Ook de pupil. Het mooie blauw met witte SDOL pupillen shirtje is weer uit de kast getoverd want dit seizoen wordt ons team gelukkig weer versterkt met een pupil. Dat we de pupil en haar voorspelling voor de wedstrijd serieus moeten nemen, zal later blijken.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er Nico met een goed woordje. De wedstrijd van vorige week werd geëvalueerd en werd er kort samengevat wat er tijdens de training vooral belangrijk is geweest deze week; de dekking. De dekking moet en zal goed staan. Communiceren en bewegen. Praten buiten het veld kunnen we als de beste, maar nu ook nog binnen het veld, zoals Nico vaak zegt.

Ook was er voorafgaand aan de wedstrijd een klein momentje voor een grote blijk van waardering en dank aan Martin Alferink. Martin, bedankt voor alle hulp en de inzet die je hebt gegeven aan Dames 1 afgelopen seizoen!

Tijd om te knallen! Het was al snel duidelijk dat Ha-Stu erg offensief verdedigde. Hierdoor lagen er grote ruimtes op de cirkel. Ook was het snel duidelijk dat Ha-Stu erg snel terug was. Ze zetten goede druk en ze hadden een paar sterke opbouwspeelsters. Onze keeper was al vroeg in de wedstrijd van grote waarde. Mede hierdoor kwamen de eerste doelpunten van onze kant. Wel hadden we moeite met het benutten van de ruimten die we kregen op de cirkel en in de hoeken. De doelpunten werden dan ook vooral gescoord uit break-outs of door fouten van Ha-Stu in de aanval, waardoor we de bal konden onderscheppen en konden scoren. Het liep erg gelijk op de eerste helft. We kregen niet de kans om goed boven Ha-Stu uit te steken. Elke keer kwam Ha-Stu terug met een sterke aanval. De verdediging stond goed, maar er waren absoluut verbeterpunten.

Deze verbeterpunten werden besproken tijdens de rust. Nog feller en sneller, nog meer bewegen en net als vorige week; niet meer dat onnodige balverlies. Rust bewaren in je spel  en snelheid maken wanneer dat nodig is. De tweede helft begon dan ook sterk. Af en toe wat balverlies, maar we straalden zelfvertrouwen uit en we lieten zien dat we zowel in de aanval als in de verdediging sterker waren dan Ha-Stu. Net als vorige week had ook deze week onze keeper weer een belangrijke rol in de wedstrijd. Op een gegeven moment liepen we uit met een verschil van 9 doelpunten, 18-9 en nog een kwartier te spelen. ‘De wedstrijd hebben we in onze zak’, leken we te denken. Dat we dit nooit meer moeten denken in het vervolg is ons nu meer dan duidelijk. Hoewel we bleven vechten voor de winst, zagen we Ha-Stu terugkomen en lieten we ze bijna over ons heen lopen. Dit zorgde ervoor dat de wedstrijd tot het einde toe spannend bleef. Maar, zoals de pupil voorspelde, hebben we gewonnen met 20-18.

We willen het publiek bedanken voor de grote opkomst!  We hebben nu twee weken de tijd om ons uit de naad te werken op de training. Over twee weken, op 25 oktober zullen we onze krachten weer laten zien om 19.00 tegen de Gazellen. We zien jullie dan graag weer voor een Avondje Achterberg!