Combi wedstrijdverslag: Kwiek A1 – SDOL A1 & SDOL A1 – Wijhe A1

Ja hoor, wij zijn ook weer ontwaakt! Onder het mom van beter ooit dan nooit, hierbij ons eerste wedstrijdverslag van onze eerste twee wedstrijden, want jawel, ons nieuwe seizoen is onderhand ook al weer aangebroken. Duidelijk is, dat dit een heel ander seizoen gaat worden, dan het afgelopen, oh zo mooie, seizoen.

Na vorig seizoen feestend kampioen te zijn geworden, hebben we dit seizoen de kans gekregen om onze handbalkunsten in de jeugddivisie te mogen testen. Hierbij hoorde natuurlijk een goede voorbereiding, waarin we meerdere oefenwedstrijden hebben gespeeld. Oefenwedstrijden die zowel zelfvertrouwen, als heel veel leermomenten hebben opgeleverd.

Heel leuk natuurlijk allemaal, maar onze eerste tegenstander was wel direct één van de meest gevreesde. Onze tegenstander was namelijk Kwiek A1. Ook onze tweede tegenstander kwam uit de buurt: Wijhe A1. Wij hoeven dus niet uit te leggen, dat de wil om te winnen absoluut aanwezig was. Een nederlaag tegen Raalte of Wijhe is namelijk nou niet echt iets waar je als Luttenberger op staat te wachten. Nu wisten we natuurlijk wel, dat het een hele grote opgave zou gaan worden om de eerste wedstrijd af te sluiten in een overwinning. De wil was er, de hoop ook, maar misschien dat de overtuiging miste? Duidelijk was in ieder geval dat Kwiek een maat te groot voor ons was, we hebben op zich een nette wedstrijd neer kunnen zetten, maar een overwinning zat er niet voor ons in. De eindstand resulteerde tot 26-8. Balen, maar koppie op en op naar de volgende wedstrijd, Wijhe A1.

Het was al snel duidelijk, dat we tegen Wijhe wél een grote kans op een overwinning hadden. We begonnen overtuigend aan de wedstrijd, terwijl Wijhe het op sommige momenten een beetje liet afweten. Hierdoor hebben wij mooie dingen kunnen laten zien en zo de eerste helft overtuigend gewonnen. Deze wedstrijd kunnen en moeten we gewoon winnen, dat was duidelijk in de rust. Mooie woorden, maar dan moet je ze nog om zetten in daden.. Hoe graag we ook wilden, de tweede helft traden wij op de achtergrond, terwijl Wijhe puntje voor puntje terug kwam. Van vertrouwen op winst gingen we over op angst voor een verlies. Dit was overigens niet onterecht, de tweede helft hebben we namelijk maar 2x weten te scoren. We kunnen er hele verhalen over ophangen en allerlei redenen bedenken, maar op de een of andere manier hebben we de winst uit handen gegeven. De eindstand werd 16-18. Pijnlijk, aangezien dit toch wel de wedstrijden zijn die we moeten winnen.

Wel hebben we veel leermomenten uit deze wedstrijden kunnen halen, deze leermomenten zullen ons heel goed te pas komen bij onze aankomende wedstrijd. Er staat namelijk weer een pittige tegenstander op ons te wachten: Voorwaarts A1. Voorwaarts heeft namelijk al 2 lastige tegenstanders op de kop kunnen tikken. Wij zijn jullie aanmoedigingen dan ook zeker nodig!

Zondag 26 oktober mogen we thuis de strijd met Voorwaarts aangaan om 12:15 uur.

Hopelijk tot dan,

Groetjes A1