Verslag dames 1


Zaterdagavond 25 oktober. Het tweede ‘Avondje Achterberg’ van dit handbalseizoen. Vanavond wachtte ons een mooie pot handbal tegen De Gazellen, ‘het team waar iedereen van die bitjes in heeft, weet je wel?’.

Ook vanavond werden we versterkt door weer een leuke pupil. Zoals vorige week is gebleken moeten we de voorspelling van de pupil serieus nemen, dus dat zou betekenen dat we zouden winnen met 14-12. Weer zo’n spannende wedstrijd dus? Ja, weer zo’n spannende wedstrijd! Vorig seizoen hebben we ook gespeeld tegen De Gazellen, de wedstrijden stond ons allemaal nog goed in het geheugen. We verloren. Door de winst van afgelopen twee wedstrijden weten we dat we sterk zijn en dat wij ook tegen De Gazellen een kans kunnen maken om te winnen, maar een beetje voorzichtig met onze uitspraken waren we wel. 

Voorafgaand aan de wedstrijd werd onze tactiek besproken, die al twee wedstrijden heeft gewerkt en waar we dus ook deze wedstrijd aan vast zouden houden. We wisten dat De Gazellen beschikten over één erg goede opbouwspeelster met een goed en verrassend schot. Ook de hoekspeelsters van de tegenpartij waren erg snel de vorige keer. Met dit in ons achterhoofd begonnen we aan de wedstrijd. Wij begonnen erg snel en speelden de hoeken goed vrij, waardoor het eerste puntje van de wedstrijd voor ons was. Het eerste deel van de wedstrijd liep erg gelijk op, onze aanvallen liepen redelijk maar we hadden moeite met de opbouwspeelster van de tegenstander. We zaten er elke keer net te laat op waardoor we steeds weer gelijk op liepen en ze op een gegeven moment op ons uit liepen. Ook op het einde van de eerste helft konden we onze hoeken goed vrij spelen waardoor er vanuit de hoeken veel gescoord werd. Door een flinke overtreding van de tegenstander kregen we een penalty mee welke hartstikke raak was waardoor we onze achterstand konden beperken met drie punten. Dit zorgde voor een ruststand van 9-12 voor De Gazellen. 

Ondanks de achterstand waren we niet geheel ontevreden over ons spel. We waren niet altijd even scherp, soms wat rommelig, maar we konden wel bijblijven. We lieten niet over ons heen lopen en dat wilden we zo houden. Het belangrijkste was dus dat we ervoor zorgden De Gazellen niet op ons uitliepen. Dat betekende dat we nog harder moesten gaan werken in de dekking, vooral goed en snel op de meest scorende opbouwspeelster uit verdedigen en in de aanval nog meer gebruik maken van onze cirkelspeelster en ‘overgang spelen’,wat betekend dat wij in de aanval soms met twee cirkelspeelsters zouden staan. Ook in de tweede helft kwam het eerste puntje van onze kant. Maar weer was het de opbouwspeelster van De Gazellen wie de kans kreeg om te scoren en deze benutte, en door onze felle verdediging kregen we helaas een paar penalty’s tegen welke ook door De Gazellen goed benut werden waardoor we niet de kans kregen om een voorsprong op te bouwen.  Het liep dus weer mooi gelijk op. De spanning was voelbaar, maar niet zichtbaar. We bleven rust houden in ons spel en we bleven onze koppies omhoog houden. We voelden de steun en aanmoediging van het publiek, dit gaf ons ontzettend veel vertrouwen en mede hierdoor stonden wij een kwartier voor tijd opeens weer gelijk en een paar minuten later zelfs vóór door een paar mooie schoten van onze opbouwspeelsters. We konden uitlopen met een voorsprong van 20-17 met nog 10 minuten te spelen. Rust houden in ons spel was het belangrijkste. Geen onnodig balverlies, geen slordige afwerkpogingen en gaan voor 100% doelkansen. We speelden de laatste tien minuten ontzettend goed, bleven rustig en hoewel ook de opbouwspeelster van De Gazellen, mooie kansen creëerden en benutten, gaven we ze niet meer de kans om weer bij ons aan te sluiten. Dit alles resulteerde in een verdiende overwinning met een mooie uitslag van 25-23. 

We willen het enthousiaste publiek ontzettend bedanken voor hun komst. Volgende week zaterdag spelen we uit tegen Broekland Ds 1. We hopen weer een mooie pot handbal te laten zien en ook onze vierde wedstrijd met winst te eindigen!

Klik hier voor de foto's van deze wedstrijd.