Verslag dames 1


Zaterdag avond 1 november. Onze eerste uitwedstrijd stond op het programma vanavond, en wat voor één. Vanavond stond de derby tegen Broekland op ons te wachten.

Enigszins met wat zenuwen vertrokken we in het donker richting Broekland. Toch zagen wij de avond zonnig tegemoet. We stonden op dat moment 2e in de 1e klasse en dat is niet zomaar uit de lucht gevallen, aldus Nico. De afgelopen drie wedstrijden hebben we ontzettend ons best gedaan om de punten in Luttenberg te houden en die 2e plek was dan ook zeker verdiend. Broekland heeft vorige week hun eerste wedstrijd verloren dus we wisten dat ze er alles aan zouden doen om, voor thuispubliek, te winnen. Broekland is een sterke ploeg met een goede cirkelspeelster, een opbouwspeelster met een scherp schot en een erg snelle omschakeling. Dat wordt lopen dus.

Met ons doel in ons achterhoofd, broekland de eerste 5 minuten niet laten scoren zodat ze zenuwachtig en geïrriteerd worden, begonnen we de wedstrijd.  Helaas werden we al snel verrast door een paar scherpe schoten van de kant van Broekland. Gelukkig waren er ook genoeg doelkansen die niet benut werden door Broekland, waardoor we de eerste helft van de eerste helft nog bij konden blijven. Onze keeper stond weer ontzettend goed waardoor Broekland niet ver op ons kon uitlopen. We konden net als vorige week weer een paar keer onze hoekspeelsters vrij spelen waardoor we overeind bleven tegen het snelle en felle Broekland. We hadden moeite om door de dekking heen te komen, en door onnodig balverlies hebben we weinig mooie aanvallen kunnen opzetten. Broekland deed dit wel en zorgde hierdoor voor een voorsprong van 12-6 in de rust.

Rust in het spel houden, de tijd nemen om goede aanvallen op te zetten en vechten voor elke bal. Dat waren de belangrijkste punten die besproken werden in de rust en waarmee we hoopten op een ommekeer. Helaas werd vlak na rust duidelijk dat Broekland vanavond de sterkere ploeg was. We hielden onze koppies omhoog en onze vechtlust was zeker aanwezig, maar het liep allemaal nét niet. Zoals we vorige week de wedstrijd in de tweede helft naar ons toe konden trekken, hebben we dat deze week uit handen gegeven. Broekland maakte goed gebruik van onze ‘off-day’ en kon daardoor veel scoren uit break-outs. Een paar mooie aanvallen en wat rake afstandsschoten van onze opbouwspeelsters kon de wedstrijd niet meer redden voor ons, waardoor we ons verlies met 26-17 moeten nemen.

Ondanks het verlies was het een leerzame les. We weten waar we de komende week aan gaan werken met de training en zullen zaterdag tegen Kwiek, net als de afgelopen wedstrijden, weer vol voor de winst gaan. We zien jullie graag zaterdagavond om 19.00 uur in de sporthal voor een mooi ‘Avondje Achterberg’.