Verslag SDOL A1 – Bentelo A1


Met de eerste overwinning op zak mochten we afgelopen zondag weer aan de bak, vastbesloten om ook onze tweede overwinning binnen te halen. Hiervoor was uiteraard een zeer goede voorbereiding van belang. Zodoende hebben we besloten de juiste sfeer alvast te creëren d.m.v. een avondje Lucky. De nieuwe succesformule.. ?

Het was weer zo ver, we mochten weer eens laten zien wat wij in huis hebben. Zodoende zaten we zondagochtend weer fris en fruitig in de sporthal. Met het teamfeest van de avond ervoor nog vers in het geheugen was het toch echt tijd om de strijd aan te gaan. Een knop zou moeten worden omgezet, want het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Wij, nummer 9, mochten namelijk de strijd opnemen tegen de 6e plek Bentelo A1. Bentelo was voor ons nog een onbekende ploeg, dus het was een verrassing wat voor team en wat voor soort spel we konden verwachten. Des te meer reden voor een goede warming-up en voorbereiding. Met aardig wat supporters aan onze zij mochten we vervolgens beginnen aan een hopelijk mooie wedstrijd. We wisten sterk te starten, de verdediging stond goed en Bentelo wist dan ook de eerste 9 minuten en 40 seconden niet te scoren. (Nét niet de 10 minuten gehaald, helaaas..) Nadat Bentelo haar eerste doelpunt had weten te scoren kwamen ze terug en werden ze sterker. Gelukkig wisten we hier goed op te reageren zodat we onze voorsprong konden behouden, om vervolgens met een 11-7 voorsprong de rust in te gaan. In de rust kregen we te horen dat er nog veel meer voor ons inzat, er waren veel ruimtes die we tot nu toe nog niet benut hadden. Voor de rest was het vooral aan ons zo door te blijven gaan en op te passen voor de, al meerdere keren uitgedeelde, twee minuten tijdstraffen. De tweede helft was ons spel minder dan de eerste helft, maar het lukte ons wel om de voorsprong te behouden. Hier speelde onze keepster Eline een heel grote rol in met haar vele mooie belangrijke reddingen. Bentelo liet het er natuurlijk niet bij zitten en bleef knokken tot de laatste minuut. Duidelijk was dus dat we absoluut niet meer mochten in kakken. Gelukkig wisten we dit te voorkomen en hebben we met een 22-17 eindstand de punten thuis kunnen houden. Wat dat betreft zouden we dus kunnen zeggen dat een teamfeest voor de wedstrijd zeker een succesformule is, het is de ultieme manier om te zorgen voor de perfecte teamspirit.

Dat gaan we zaterdag, maar weer eens uit testen. Dit keer echter minder drank en meer eten. Hopelijk gaat het ons helpen, want alle steun kunnen we zeker gebruiken. Zondag staat er namelijk een hele pittige tegenstander ons op te wachten in Groningen: de huidige 2e plek V&S A1. Een tegenstander waar we in de voorbereiding al kennis mee hebben gemaakt tijdens een zeer spannende wedstrijd. We zullen zien wat we er van kunnen maken, vast staat dat we er weer met volle 100% voor zullen gaan!

Hopelijk zien wij u dan weer bij onze volgende thuiswedstrijd, op 22 november om 12:15 uur. Wij mogen onze handbalkunsten dan tonen aan de Tukkers A1.

Groetjes A1