Verslag dames 1


Afgelopen zaterdag onze uitwedstrijd tegen de koploper Overwetering.

Met wat gemengde gevoelens zijn wij vertrokken richting de Hooiberg in Olst waar ons een spannende wedstrijd te wachten stond.
De een had er een goed gevoel over de ander had toch wat zenuwen, maar een ding was zeker; we zouden er met de volle 100% voor gaan.
De afgelopen twee wedstrijden hebben we hard gevochten maar konden we de punten niet behouden, na twee nederlagen op rij  was het mooi geweest en zouden we nu weer eens wat punten binnen slepen. Maar helaas, afgelopen zaterdag mocht dit niet zo zijn en was Overwetering sterker en tactischer aan het handballen.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd ging het goed we wisten te scoren en kwamen zelfs twee keer op voorsprong. Nadat de eerste 10 minuten er op zaten ging het mis. We dachten veel te moeilijk. Er was ruimte genoeg in de dekking bij Overwetering, echter wisten wij hier geen gebruik van te maken. We speelden moeilijke ballen naar elkaar waardoor er veel balverlies was. Dit balverlies werd ook gelijk afgestraft door een breakout van Overwetering of een snelle aanval. We gingen de rust in met een forse achterstand van 15-6.

In de rust werden we even goed op onze plek gezet door Nico. We werden wakker geschud en dat was nodig ook. We hebben besloten te knokken voor elke bal en 100%  voor alle kansen te gaan. Met deze woorden gingen we de 2de helft in.

In de 2de helft ging dit ook beter, we vochten meer en speelden meer als team. Makkelijke ballen werden er gespeeld en we konden de gaten in de dekking vinden. Beide ploegen waren meer aan elkaar gewaagd en we wisten de achterstand ook kleiner te maken.

Met een aantal vreemde beslissingen van de scheids konden we helaas de achterstand niet kleiner maken om er nog een of twee punten uit te slepen. Met een betere 2e helft hebben we deze wedstrijd moeten verliezen met 27-18.

Aanstaande zaterdag weer een wedstrijd in de Achterberg tegen Zwolle.
We kunnen de aanmoedigingen van jullie hard gebruiken dus kom allemaal a.s. zaterdag 19.00 uur in de Achterberg te Luttenberg. Tikke takke to, LETS GO!