SDOL A1 - Avanti Wilskracht A1

Met onze ‘winterstop’ stop in zicht was het afgelopen zondag tijd voor onze laatste wedstrijd van de eerste helft van dit seizoen. We mochten thuis de strijd aangaan met de dames van Avanti A1 en waren vastbesloten om de 3 punten thuis te houden.

Afgelopen zondagochtend was het tijd voor onze laatste wedstrijd voor onze winterstop, een wedstrijd die we heel erg graag wilden winnen. Makkelijk zou het niet worden, dat wisten we. Wij als kneuzenteam mochten het opnemen tegen de dames van A1. Kneuzenteam? Ja, deze naam mogen we nu toch echt met ‘eer’dragen. 3 geblesseerden en nog een paar ‘halven’ op de bank. Wat natuurlijk niet betekend, dat we voor de wedstrijd al 1-0 achter stonden. In tegendeel, de sfeer was goed bij ons en bovendien hadden we hele goede versterking in de vorm van Anne Alferink en Jeske Vloedgraven. Wij waren klaar voor de wedstrijd, laat dat duidelijk zijn. Tijdens de voorbespreking vertelde Martin ons dat als we nog iets wilden in deze competitie, dat we het nu moesten doen. We zouden ons 110% in moeten zetten voor de overwinning. Dit deden we, we konden de 1ehelft een voorsprong uitbouwen, maar Avanti kwam echter al snel terug, waardoor de eerste helft in een gelijke stand van 11-11 eindigde. We gingen met een goed gevoel de rust in, dat er een overwinning voor ons in zat dat was duidelijk, maargoed we moesten het nog wel ‘even’ doen. We kregen van Martin, Joanne en Gernita te horen dat we mooi spel hadden laten zien, maar dat het wel van belang was om netter met de ballen om te gaan. Eigenlijk was de opdracht vrij simpel: wij moesten er meer ballen in knallen dan hun. De tweede helft verliep heel voorspoedig, we leken wel in een flow te komen, hebben een paar hele mooie aanvallen laten zien en ook onze nieuwe keepster Marle liet eens even goed zien wat ze in huis had. De sfeer in het team was goed en we gingen er met z’n allen echt 110% voor. Dit werd beloond, we konden uitlopen tot een 27-20 voorsprong en het was vrijwel zeker dat de overwinning binnen was. Een gevaarlijke gedachte die binnen de handbal heel snel bestraft wordt, dat bleek de laatste 5 minuten. Avanti had de strijd namelijk nog lange niet opgegeven en wist er nog 5 ballen in te knallen. We hebben de wedstrijd uiteindelijk met een 27-25 af kunnen sluiten. Jammer van die laatste minuten, maar eerlijk gezegd was de vreugde bij ons groter. Wat een heerlijke wedstrijd. Samen hebben we gevochten voor de overwinning en hebben we nu de eerste helft van het seizoen af kunnen sluiten met een overwinning, waardoor we nu de 7e plek bemachtigd hebben. Iets waar we zelf al best tevreden mee zijn. We zijn erg benieuwd naar de tweede helft van het seizoen en proberen natuurlijk stiekem plekje voor plekje omhoog te schuiven. Makkelijk zal dat niet worden, daar zijn we al wel achter gekomen. Eerst mogen we nog 2 weken rust houden, wat ons als kneuzenteam natuurlijk niet verkeerd uit komt.

Om 11 januari mogen we een start maken aan de tweede helft van het seizoen. Thuis mogen we de strijd op nemen tegen de koploper van het klassement, Kwiek A1. Dit zal voor ons een hele pittige wedstrijd gaan worden, maar we gaan er natuurlijk alles aan doen om onze buurtjes te verslaan. Hierbij kunnen we alle hulp gebruiken! Hopelijk tot 11 januari om 12:15 uur in Luttenberg!

We wensen iedereen fijne feestdagen en een prettig en sportief nieuwjaar toe!

Groetjes de dames van A1