SDOL DS 1-CVO DS 1


Zaterdagavond 20 december. Na de nodige kopjes koffie en thee naar achteren getikt te hebben in de kantine, stoomden we ons klaar voor een wedstrijd tegen CVO! De laatste wedstrijd voor de winterstop. Vastbesloten waren we om met 11 punten het nieuwe jaar tegemoet te gaan.

In het gezelschap van onze pupil Lisa begonnen we met onze voorbereiding op de wedstrijd. Zoals de afgelopen wedstrijden was gebleken creëerden en kregen we genoeg kansen, maar deze werden keer op keer niet goed benut. Dankzij onze top keepsters bleef een grote ramp steeds uit. De boodschap van de coach voor deze wedstrijd was dus duidelijk: AFMAKEN!! De kansen dan, niet de tegenstander. afgelopen week hebben we als ‘afsluiting’ een lekkere les kickboksen gehad waarbij we er allemaal goed op los hebben mogen meppen maar als we vanavond netjes willen winnen laten we dat meppen maar even achterwege. Zonder slag of stoot moet toch ook wel te winnen zijn van hekkensluiter CVO?! Van CVO wisten we eigenlijk alleen dat ze een goede hoekspeelster hadden, ach als dat het enige is.. 

 

De sfeer in de sporthal was goed en vol vertrouwen begonnen we aan de wedstrijd. We begonnen snel en overtuigend en de eerste doelpuntjes kwamen dus ook van onze kant. Al snel werd duidelijk dat onze opbouwspeelsters, door hoog tempo, grote gaten konden creëren in de dekking van CVO waardoor ze veel zware verdedigingsfouten maakten (ook een kickboxlesje gehad?). Dit had in de eerste helft een aantal pengals in ons voordeel tot gevolg die er, stuk voor stuk, strak ingegooid werden. Na een aantal minuten stond het al 5-1. Even verloren we de concentratie. We zouden Dames 1 niet zijn als we het spannend bleven houden waardoor CVO terug kon komen tot 7-6. Hier werden we weer goed wakker van. We waren absoluut niet van plan om ons omver te laten lopen. Rust houden in het spel en gaan voor 100% doelkansen was erg belangrijk én effectief in het laatste deel van de eerste helft, waardoor we de rust in gingen met een stand van 15-7. 

 

Nico was erg duidelijk in de rust en er waren een paar kleine op- en aanmerkingen. Het belangrijkst was natuurlijk om een déja-vu te voorkomen en dus de voorsprong niet te behouden, maar veel verder uit te breiden. We wisten allemaal dat dat absoluut mogelijk was. Met deze overtuiging begonnen wij aan de tweede helft en gingen we verder waar we gebleven waren: door een mooi opgezette aanval en nog geen halve minuut spelen kwam het eerste doelpuntje weer van onze kant. In het eerste deel van tweede helft dekte CVO goed op onze opbouw speelsters die in de eerste helft erg veel kansen hebben afgemaakt. Hier hadden we natuurlijk een goed alternatief voor en waren het vooral de hoekspeelsters die goed vrijgespeeld konden worden. Al snel hadden we CVO duidelijk gemaakt dat we ze niet meer zouden laten winnen. CVO liet de koppies een beetje hangen waardoor we zonder al te veel moeite mooie aanvallen bleven opzetten. ‘DERTIG, DERTIG’ klonk het vanaf de bank, de zaal in. Doordat de ballen goed en strak werden aangespeeld en er goed werd samengewerkt hebben we deze wedstrijd overtuigend gewonnen met een eindstand van 31-16. De twee weken rust hebben we dan ook zeker dubbel en dwars verdiend. 

 

Zaterdag 10 januari hopen we jullie weer te zien in ‘De Achterberg’ voor een mooie pot handbal. Om 19.00 ontvangen wij Heino Dames 1. Namens heel Dames 1 wensen we iedereen prettige kerstdagen en een heel goed oud & nieuw. PROOST!