Wijhe A1 - SDOL A1


Sinds een hele lange tijd stond er voor ons weer eens een wedstrijd op de zaterdagavond op het programma. Dat betekende een handbalvrije zondagochtend, reden voor wederom een teamfeest! Eerst mochten we echter nog de strijd opnemen met Wijhe, een wedstijd die een stuk anders liep dan gepland…

Afgelopen zaterdag stond voor ons de wedstrijd tegen Wijhe op het programma. Onze vorige wedstrijd tegen Wijhe stond bij iedereen nog scherp op het netvlies, we hadden toen de wedstrijd in de laatste fase uit de hand gegeven. We waren vastbesloten om dit niet nog een keer te laten gebeuren. In de wedstrijd tegen Kwiek hadden we laten zien dat we het zelfs de koploper nog moeilijk konden maken, dus plan was om deze lijn door te trekken. Mooie plannen en voornemens, het moet ook nog uitgevoerd worden. Dat laatste bleek bijzonder moeilijk afgelopen zaterdag. We zullen er geen doeken om winden, de eerste helft was dramatisch. Er leek een heel ander team te staan als bij de wedstrijd tegen Kwiek. De verdediging stond niet en ook de aanval verliep niet lekker, terwijl bij Wijhe alles wel goed verliep. Die wisten dan ook direct hun kansen te pakken en liepen dik over ons heen. Niemand wist hoe dit zo kon en het lukte ons ook niet om de knop om te draaien. Zodoende eindigde de eerste helft met een 21-8 achterstand. Het was wel duidelijk dat er een groot wonder moest gebeuren wilden we nog kunnen winnen. U zult begrijpen dat we niet bepaald met een euforisch gevoel de kleedkamer in gingen. In de rust werden we goed opgepept door Martin, Joanne en Gernita. Plan was om de tweede helft opnieuw te beginnen, het stond voor ons weer 0-0. Dit plan wierp zijn vruchten af, onze verdediging stond weer zoals voorheen en ook in de aanval konden we ons laten gelden. Eindelijk konden we ons eigen spel spelen. Te laat helaas, dat wel. De eerste helft was het gat al veel te groot geworden en Wijhe was ook absoluut niet van plan de overwinning ook maar een moment in gevaar te brengen. Zodoende is de wedstrijd geëindigd met een stand van 31-22 in het voordeel van Wijhe. De tweede helft hadden we dus gewonnen, maar tja hier heb je natuurlijk helemaal niets aan. De punten konden we niet mee krijgen naar Luttenberg. Doodzonde. We begrijpen nog steeds niet hoe het zo de eerste helft heeft kunnen lopen, maar hebben wel laten zien dat we de knop om kunnen zetten. De tweede helft hebben we ons kunnen herpakken en toch nog handbal kunnen laten zien. 

 

Volgende week mogen we naar Twello afreizen om de strijd aan te gaan met Voorwaarts A1. De afgelopen wedstrijd tegen Twello was een ware thriller die we met 1 punt hebben weten te winnen. Nu mogen we dus proberen de punten uit Twello mee naar huis te nemen een hele pittige uitdaging. We zullen er in ieder geval alles aan doen om een herhaling van afgelopen zaterdag te voorkomen.

 

Groetjes de dames van A1