Voorwaarts A1 – SDOL A1


Na 2 nederlagen op rij snakten we afgelopen zondag naar een overwinning. Makkelijk zou het niet worden, we mochten namelijk de strijd aangaan met Voorwaarts A1. Deze wedstrijd draaide, net als bij onze vorige ontmoeting met Voorwaarts, weer uit tot een ware thriller.

Na de toch wel teleurstellende wedstrijd tegen Wijhe mochten we afgelopen zondag opnieuw proberen een overwinning binnen te slepen. Dit keer was de tegenstander Voorwaarts. De afgelopen wedstrijd tegen Voorwaarts was er één om niet te vergeten: toen wisten we na een doelpunt in de één na laatste minuut de wedstrijd met 1 punt verschil te winnen. Zou het weer zo’n thriller worden? Nou en of het een thriller werd... De wedstrijd was laat op de zondag, dus iedereen heeft een mooie nacht kunnen maken. We waren vastberaden om alles te geven voor de overwinning, want het werd wel weer eens tijd voor een paar puntjes. We wisten de wedstrijd direct goed te beginnen, de eerste goal was voor ons en dat gaf ons zeker vertrouwen. Onze verdediging stond goed en ook de aanval verliep mooi. De stand liep gelijk op, maar langzamerhand wisten we heel voorzichtig uit te lopen. Zodoende gingen we de rust in met een kleine 14-10 voorsprong. Duidelijk was dat we zeker een goede kans op de overwinning hadden, maar iedereen wist: we zouden er nog wel flink voor moeten knokken, want uit onze vorige ontmoeting was al gebleken dat Voorwaarts de strijdbijl niet zomaar begraaft. Dit bleek inderdaad het geval te zijn in de tweede helft, Voorwaarts wist zich knap terug in de wedstrijd te knokken en de stand liep weer gelijk op. Op een gegeven moment stonden we zelfs achter. De beslissingen van de scheidsrechter waren niet altijd in ons voordeel, waardoor we moesten dealen met vele penalty’s en tijdstraffen. Het werd dus een pittige uitdaging om de punten mee naar huis te nemen. Wij scoorden, Voorwaarts scoorde, wij scoorden, Voorwaarts scoorde.. Het was verschrikkelijk spannend. We moesten knokken tot de laatste minuut en hebben dit ook zeker gedaan. Tot de allerlaatste seconde was het bloedspannend, maar jawel we hebben deze thriller wederom in ons voordeel kunnen afsluiten! Heerlijk, wat een opluchting! De eindstand eindigde in een 26-27 uitslag in het voordeel van ons. 

Aankomende zondag spelen we om 11 uur thuis tegen Broekland A1. Broekland is halverwege dit seizoen nieuw in deze competitie gekomen en deze wedstrijd is dus in feite een wedstrijd om spek en bonen. Dat neemt echter niet weg dat we alsnog alles voor de overwinning zullen geven, want weer verliezen van een buurtdorp..? Nee daar zitten we écht niet op te wachten. Broekland heeft al een paar wedstrijden gespeeld in deze competitie en ook al hun eerste overwinningen tegen o.a., jawel, Wijhe binnen gehaald. Een pittige wedstrijd zal het dus zeker worden, waarbij we uw steun zeker kunnen gebruiken!

Hopelijk tot zondag!

Groetjes de dames van A1