Verslag SDOL A1 – Broekland A1


De laatste derby van het seizoen stond afgelopen zondag voor ons op het programma, Broekland kwam bij ons op bezoek. Geen wedstrijd om punten, maar zeker een wedstrijd om te willen winnen, want van een buurtdorp verliezen.. Nee, daar zit je nooit op te wachten.

Afgelopen zondagochtend mochten we de strijd aangaan met Broekland A1. Waar we vorige week nog een mooie nacht hadden kunnen maken, moest vrijwel het hele team het dit keer doen met 4-5 uur slaap. Dit is uiteraard niet de eerste keer en we hebben meerdere wedstrijden laten zien dat we hier goed mee om kunnen gaan. Broekland is, zoals eerder gezegd, halverwege het seizoen bij ons in de competitie gekomen en speelt dus niet mee voor de punten. We konden het dus als ware zien als een oefenwedstrijd, een oefenwedstrijd die we uiteraard wilden winnen. Dit bleek echter een zware opgave. Na de vaste rituelen was het aan ons de taak om te laten zien wat we in onze mars hadden. We begonnen goed en wisten aan het begin van de wedstrijd de voorsprong te nemen. Om de één of andere reden wisten we dit helaas niet vol te houden, we zakten na een tijdje in en Broekland pakte haar kans. Broekland kwam op gelijke hoogte en wist vervolgens de leiding te nemen, zodoende gingen we alsnog met een achterstand de rust in. Zonde. In de rust was duidelijk dat er een aantal dingen veranderd moesten worden, er moesten weer duidelijke afspraken in de verdediging komen en er was ook veel meer uit de aanval te halen. De achterstand was niet zo groot als twee weken geleden tegen Wijhe, met de juiste instelling zouden we nog een goede kans op de overwinning hebben. De tweede helft stonden we wel beter, maar ook deze helft konden we geen vast en goed niveau aan houden. Soms lieten we mooi handbal zien, maar dit werd ook afgewisseld met wat domme fouten. We zaten absoluut niet in de wedstrijd, laat dat duidelijk zijn. Ook raakten de wissels een beetje op en werd het een vrij grote uitdaging om het tempo van Broekland bij te houden. Onze keepster Marle daarentegen heeft ons nog wel in de race weten te houden, zodoende wisten we nog op 3 punten achterstand te komen. We konden echter geen voorsprong doordrukken, Broekland was te sterk en leek gemotiveerder voor de overwinning dan ons. De wedstrijd eindigde in een 18-23 stand, in het voordeel van Broekland. We hoeven u niet te vertellen dat we hier aardig van baalden. De wil om te winnen was er zeker voor de wedstrijd, maar het lukte ons gewoon niet om onze vechtlust te tonen in de wedstrijd. We liepen achter de feiten aan. Gelukkig was deze wedstrijd een wedstrijd om spek en bonen en hebben we dus geen punten verloren. 

 

Ook dit was weer een wedstrijd waarvan we hebben kunnen leren en deze nieuwe kennis kunnen we zeker gebruiken bij onze volgende wedstrijd. We mogen aankomende zondagochtend vroeg ons bed uit om om 10 uur de strijd op te nemen in Bentelo tegen, jawel,  Bentelo A1, die momenteel de 7e plek met ons deelt. Winnen we deze wedstrijd dan kunnen we weer voorzichtig omhoog proberen te kruipen, iets wat we absoluut willen. Hopelijk kunnen we de twee punten mee naar huis nemen. Alle aanwezigen van afgelopen zondag, bedankt voor de support!

 

Groetjes de dames van A1