Bentelo A1 – SDOL A1


Afgelopen zondagochtend mochten we vroeg uit de veren om te proberen de laatste punten voor een korte ‘vakantie’ binnen te slepen. Makkelijk zou het niet worden, maar als het ons zou lukken om de overwinning binnen te slepen, zouden we de 5e plek op onze naam kunnen zetten. Een mooi doel leek ons zo.

Op zondagochtend om kwart over 8 zaten we allemaal fris en fruitig aan de tafel in de kantine, klaar voor de reis naar Bentelo. Dit was onze laatste wedstrijd voor een korte stop van 2 weken en hoe kun je beter een stop ingaan dan met een overwinning? Ook was er berekend dat als we zouden winnen we een paar plekken konden stijgen. Naar plek 5 wel te verstaan. Motivatie was dan ook op en top. Eenmaal in Bentelo konden de vaste rituelen weer beginnen; omkleden, voorbespreking, warming-up etc. Zodoende stonden we om 10 uur goed voorbereid op het veld en deze lijn hebben we door weten te trekken. We begonnen goed met de wedstrijd en konden al snel uitlopen tot een 5-1 voorsprong. Totdat het welbekende dipmomentje even om de hoek kwam kijken. Bentelo pakte haar kans en wist weer op gelijke hoogte te komen. Vanaf toen liep de wedstrijd gelijk op, we hebben geen enkele keer achter gestaan, maar het lukte ons ook niet om uit te lopen. Na een spannende eerste helft gingen we met een 10-12 voorsprong de rust in. In de rust kregen we te horen dat de verdediging goed stond, hier hoefde niet veel aan veranderd te worden. In de aanval lagen echter nog wel meer kansen. We waren het er allemaal over eens dat we deze wedstrijd absoluut niet uit handen gingen geven. Toen de tweede helft nog maar net begonnen was, met op het scorebord een stand van 13-13, ging het brandalarm af. De wedstrijd werd stil gelegd, maar het bleek loos alarm. De wedstrijd kon worden voortgezet en de stand bleef gelijk op gaan. Tot de laatste drie minuten, we wisten de rust te bewaren en door alleen voor ‘volle kansen’ te gaan hebben we alsnog een kleine voorsprong kunnen opbouwen. De wedstrijd eindigde zodoende in een 19-22 overwinning, de twee punten konden we dus mooi in onze broekzak mee naar huis nemen! Wij willen alle aanwezigen bedanken voor hun support, maar toch wel in het bijzonder Ben en Annie die ook naar Bentelo waren afgereisd om ons te supporten. Annie, we vinden het echt geweldig dat je zo vaak komt kijken, zelfs bij enkele uitwedstrijden. Top!

Aankomend weekend moeten we er weer aan geloven en mogen we onze carnavalspakjes uit de kast trekken om vervolgens zondag te kunnen genieten van een handbalvrije dag. Die week daarop is ook geen verkeerd vooruitzicht: dan is het weer tijd voor een teamfeest, teamfeest XXL wel te verstaan. 1 maart mogen we al het drank en eten er weer af sporten tegen de dames uit het hoge noorden. Om 12:15 uur mogen we thuis onze 5e plek proberen te verdedigen in de wedstrijd tegen V&S, die momenteel de 3e plek op hun naam hebben staan. Een flinke uitdaging zal het dus zeker worden.

Hopelijk kunnen we rekenen op uw steun!

Groetjes de dames van A1