SDOL A1 - V&S A1


Na 2 weken rust was het weer zo ver, er stond weer een handbal wedstrijd op het programma. We mochten de draad thuis weer oppakken tegen de nummer drie van de competitie. Dit draaide uit op een mooie, pittige en spannende wedstrijd.

Afgelopen zondag mochten we onze net bemachtigde 5e plek weer verdedigen. De punten liggen allemaal dichtbij elkaar in de middenmoot, dus er was een grote kans dat we zo weer een paar plekken konden zakken wanneer we de punten niet thuis zouden kunnen houden. Het was dus zeker van belang om er alles aan te doen om de overwinning binnen te halen. Dit was echter geen makkelijke opgave, de vorige keer in Groningen hadden we de wedstrijd verloren, maar er zat toen wel een kans voor een overwinning voor ons in. Deze keer mochten we het dus thuis opnieuw proberen, een nieuwe ronde, nieuwe kansen. De tribune was goed gevuld en we begonnen met goede moed aan de wedstrijd. Het was al snel duidelijk dat we erg aan elkaar gewaagd waren, de stand liep dan ook gelijk op. Wel was het voornamelijk Groningen die steeds, met weliswaar 1 punt verschil, de leiding nam. Zodoende gingen we de tweede helft met een 10-12 achterstand de rust in. Geen man overboord, het kon nog zat zei Martin. In onze aanvallen zaten wel aardig wat schoonheidsfoutjes, dus het was aan ons om die zien te voorkomen. Spelen op zekerheid en 100% kansen. De tweede helft liep weer gelijk op, het was echter wel wederom V&S die steeds de voorsprong op zich nam. Het lukte ons niet om de wedstrijd naar onze hand te zetten, maar we wisten V&S wel bij te benen. Tot het laatste gedeelte van de wedstrijd. Waar V&S alle kansen goed benutte, hebben wij er een aantal laten varen. V&S kon hierdoor uitlopen en wist ook goed van onze fouten te profiteren met break-outs. We zullen dan ook moeten zeggen dat V&S verdient heeft gewonnen. Het was zeker een mooie wedstrijd, maar er had zeker een overwinning voor ons ingezeten. Helaas. Zonde. Dag 5e plek. Op naar de volgende wedstrijd!

 

Aankomende zaterdag spelen we om 7 uur in Albergen tegen de Tukkers A1. De vorige ontmoeting met de Tukkers hebben we de punten niet in Luttenberg kunnen houden. We hebben toen namelijk, heel zuur, in de laatste minuut een tegendoelpunt gekregen waardoor de wedstrijd in een 19-20 eindstand eindigde. Revanche gevoelens zijn dus zeker aanwezig. Het beloofd een pittige, mooie wedstrijd te worden, we hebben er zin in! 

 

Bedankt allemaal voor de support en hopelijk zien wij u zondag 15 maart weer in de sporthal, waar we de strijd op mogen nemen tegen de ex-koploper DSVD A1.