de Tukkers A1 – SDOL A1


Afgelopen zaterdagavond mochten we richting Albergen om de strijd aan te gaan met de dames van Tukkers A1. Bij onze vorige ontmoeting hadden we in de laatste minuut de punten uit handen gegeven, dus revanche gevoelens waren zeker aanwezig. Maar of het genoeg was...

Dit keer waren het de Tukkers tegen wie we het mochten opnemen. Ze stonden onder ons op de ranglijst, maar tijdens onze vorige ontmoeting werd al pijnlijk duidelijk dat dit een hele goede ploeg is. Tijdens de warming-up lieten de Tukkers allerlei taferelen zien, zo waren wij bijvoorbeeld bezig met de warming-up terwijl er een rij meiden ons zat te bestuderen terwijl ze hun rek oefeningen deden. We wisten niet echt wat we hier mee aan moesten, waarschijnlijk zijn wij iets te nuchter voor dat soort dingen. Eigenlijk konden we dr ook wel om lachen. Voor de wedstrijd kwam Martin met de boodschap: gewoon je eigen ding doen, wie het laatst lacht, lacht het best. De wedstrijd verliep niet echt als gepland. We stonden er in het begin niet, maar de Tukkers wel. De Tukkers pakten hun kansen en wisten dan ook direct een voorsprong uit te bouwen. Niet echt een begin waar je op zit te wachten. Verder in de wedstrijd begon de aanval beter te lopen en kreeg de verdediging weer iets terug van haar oude vorm. We konden niet op gelijke hoogte komen, maar hebben de achterstand wel binnen perken weten te houden. De eerste helft eindigde zodoende in een 15-8 achterstand, geen onmogelijke achterstand wisten we. Wel moesten we zuiniger met de bal en de kansen omgaan en de verdediging moest beter komen te staan. De aandachtspunten voor de tweede helft waren bekend en zodoende gingen we met toch nog wel wat goede moed het veld weer op. De tweede helft begonnen we erg sterk, het lukte ons echter alleen niet om het vol te houden. We werden gewoon keihard overlopen door de Tukkers en konden bijna niets meer beginnen. Zodoende eindigde de wedstrijd in een 32-16 eindstand. Absoluut geen wedstrijd om over naar huis te schrijven. Wel een wedstrijd om veel van te leren. Na de wedstrijd zijn we maar naar de mac donalds gegaan om het verdriet weg te eten. 

Aankomende zondag mogen we om 11 uur thuis de strijd opnemen tegen DSVD A1. Dit zal voor ons een hele pittige wedstrijd worden, waar we zeker alle steun bij kunnen gebruiken. We kunnen namelijk zeker een paar punten gebruiken, zodat we nog een mooie plek op de ranglijst kunnen bemachtigen.

Hopelijk tot dan! 

Groetjes A1