Olympia A1 – SDOL A1


Zowel een culturele als een sportieve dag stond er afgelopen zondag voor ons op het programma. Cultureel? Jazeker! Als je de kans krijgt om het FBK stadion van dichtbij te bekijken, moet je die natuurlijk ook pakken. Net als de punten uiteraard, want daar kwamen we uiteindelijk voor.

Afgelopen zondag mochten we afreizen naar Hengelo, waar we toen we uitstapten het trainingscomplex van die o zo mooie club uit Enschede zagen. Het FBK stadion wel te verstaan,  waar de afkorting FBK voor stond? Geen idee. Tijd voor Martin om ons wat sportgeschiedenis bij te brengen. Duidelijk werd, dat als we zo gingen lopen als Fanny Blankers-Koen, het haast wel goed zou moeten gaan komen. We mochten de strijd opnemen tegen de dames van Olympia A1, die de laatste plek op hun naam hebben staan. Wat uiteraard niets zegt. Onderschatting kan je alsnog de kop kosten, dat heeft Martin ons goed duidelijk gemaakt van te voren. En alsnog kostte de onderschatting ons bijna de kop, zo jammer. Zoals gewoonlijk begonnen we met de voorbespreking, warming-up, ingooien, kortom het normale ritueeltje. Vooraf de wedstrijd werd de afspraak gemaakt om de eerste 15 min. Olympia geen kans te geven om te scoren, hun score moest en zal op 0 blijven. Ambitieus doel, maar al na 5 min. zat de eerste tegengoal erin. De stand liep redelijk gelijk op. Af en toe wisten we Olympia de baas te zijn, maar toch zakten we telkens weer in. We wisten dat de kansen zouden komen zolang we met hoog tempo zouden gaan spelen, maar deden dit echter niet. De onderschatting was er overduidelijk ingeslopen. Zodoende eindigde de rust in een 10-11 voorsprong voor ons. In de rust kregen we van Martin te horen dat er toch echt iets zou moeten gaan veranderen. Zuiniger omgaan met de bal en de kansen, nadenken bij wat we deden en natuurlijk winnen, dat waren de opdrachten voor de tweede helft. Toch liep ook de tweede helft moeizaam, het lukte ons niet om een voorsprong op te bouwen, Olympia bleef vechten voor hun punten. Laat het duidelijk zijn, we hebben het onnodig spannend gemaakt. Wel hebben we de punten mee naar huis mogen nemen, de wedstrijd eindigde in een 16-18 eindstand. Op sportief gebied dus niet een geweldige middag, zodoende hebben we het FBK stadion maar nader onderzocht. Eerst als echte autokenners de mooie auto’s van die o zo goede voetbalspelers bekeken, om vervolgens nog een blik te werpen in het FBK stadion. Conclusie: Luttenberg blijft het mooiste sportcomplex.

 Hebben wij even geluk dat we aankomende zondag weer in dat mooie sportcomplex een wedstrijd mogen spelen! Onze laatste thuiswedstrijd wel te verstaan, een belangrijke en erg pittige wedstrijd. Nummer 1 van de competitie zit er niet in voor ons, maar wij gaan voor ‘the best of the rest’ en daar kunnen deze punten een erg belangrijk aandeel in hebben. Alle steun kunnen we dus zeker gebruiken! We mogen het om 12:25 uur opnemen tegen de dames van E&O A1 uit Emmen.

 Hopelijk tot dan!

 Groetjes de dames van A1