SDOL A1 – E&O A1


Afgelopen zondag mochten we tijdens onze laatste thuiswedstrijd de dames van E&O A1 ontvangen in ons mooie Luttenberg. Na de pijnlijke nederlaag van de vorige keer waren revanche gevoelens zeker aanwezig. Bovendien kon winst ons naar de 5e plek laten stijgen. Kampioenen, niet meer mogelijk. Best of the rest, ons ultieme doel.

De laatste thuiswedstrijd, tijd om flink uit te pakken dus. De muziek denderde door de zaal en ook ballonnen en slingers ontbraken niet. Kijk, het kampioenschap is dan misschien wel uit het oog, maar deze tijgers hebben gekozen voor variatie. Wij gaan dit jaar namelijk voor de titel ‘the best of the rest’, namelijk: de 5e plek. Daarvoor was het echter wel van belang dat we de punten thuis zouden houden. Geen makkelijke opgave, terugkijkend op onze vorige ontmoeting met E&O. Toen hebben we het af moeten leggen met een 30-18 nederlaag, pijnlijk. We hadden dus wat goed te maken. De vaste rituelen werden weer gedaan en de sfeer zat er goed in. Van te voren hadden we een mooie peptalk gekregen van onze trouwe supporter Annie, waardoor een extra peptalk van Martin eigenlijk overbodig was. De opdracht was duidelijk: een mooie wedstrijd neer zetten en winnen. Vanaf het begin liep de wedstrijd gelijk op, duidelijk was wel dat we meer te zeggen hadden in de wedstrijd dan tijdens de vorige ontmoeting. We wisten soms de leiding te nemen, maar uitlopen lukte niet. Zowel E&O als wij waren overtuigd om te winnen en wij vochten dit keer als echte tijgers voor de overwinning met veel publiek aan onze zijde (top!).  De ruststand eindigde in een 11-10 stand, in het voordeel van ons. In de rust vertelde Martin dat hij over het algemeen wel tevreden was over ons spel. De verdediging stond goed en de aanvallen verliepen ook redelijk, maar de schoonheidsfoutjes, die mochten op zich wel verdwijnen. We wisten allemaal dat het geen makkelijke opgave zou worden om de overwinning binnen te slepen, maar waren vastberaden alles in de strijd te gooien voor de winst. In de tweede helft bleven we knokken (grotendeels in de figuurlijke zin van het woord), maar echt uitlopen lukte ons niet. Wel hebben we met 4 punten voor weten te staan, maar na een paar tijdstraffen en met 4 man in het veld, was deze voorsprong al weer weggewerkt. Toch hebben we ons goed door de tijdstraffen heen kunnen slaan, we hebben geen enkele keer achter gestaan. De stand liep gelijk op, elke keer als wij iets uit wisten te lopen, wist E&O de achterstand weer te beperken door te profiteren van wat fouten van ons. De wedstrijd was echt tot op de laatste minuut spannend maar we hebben uiteindelijk gewonnen met een 21-20 eindstand. Wat een heerlijke, spannende wedstrijd! Publiek, bedankt voor de steun! De vijfde plek is nu van ons en zoals het nu lijkt kunnen we dus de titel ‘best of the rest’ op onze naam zetten.

Dat mocht gevierd worden natuurlijk. Bovendien was er nog een reden voor een klein feestje, dit was namelijk de laatste thuis wedstrijd voor Gernita als coach zijnde. Zodoende zat ze op de bank versierd met slingers en zaten wij na de wedstrijd gezellig met zijn allen in de kantine met een hapje (chips uiteraard) en een drankje, waarna we ‘s avonds de draad hebben opgepakt in Spoolder. Geslaagde dag was het dus zeker!

Aankomend weekend zijn we vrij en mogen we even uitrusten. Volgende week is het dan alweer tijd voor onze laatste wedstrijd in de jeugddivisie met ons mooie teampje… Sentimenteel gepraat zullen we u nu besparen, dat komt volgende week. Hopelijk sluiten we het seizoen goed af, zodat we vol trots op onze titel ‘the best of the rest’ kunnen proosten in Boode.

Bedankt voor alle support!  

Groetjes de dames van A1