Avanti A1 – SDOL A1

Afgelopen zondag was het alweer tijd voor de laatste wedstrijd van het seizoen. We wilden dit seizoen uiteraard het liefste afsluiten met een overwinning, zo zouden we ook direct verzekerd zijn van de vijfde plek. Mooi plan, de uitvoering was alleen iets minder mooi..

Met de laatste wedstrijd van het seizoen is dit dan ook direct het laatste wedstrijdverslag. Fashionably late uiteraard. De laatste wedstrijd die op de planning stond was tegen Avanti Wilskracht. We mochten om half 3 spelen in Enschede met als vooruitzicht heerlijk dineren en drankjes nuttigen in Spoolder, maar eerst was het tijd voor handbal. We waren namelijk vastbesloten om ons alom doel veilig te stellen: ‘the best of the rest’. We wisten dat dit eigenlijk wel zou moeten kunnen als we gingen spelen zoals tegen E&O A1. Gevaar was echter wel het welbekende fenomeen: onderschatting, ons zwakke punt. Onderschatting heeft ons al eerder bijna de kop gekost en we zaten eigenlijk niet te wachten op nog zo’n onnodig spannende wedstrijd. We zouden ze dus niet gaan onderschatten. Mooi gezegd, niet gedaan. We liepen al snel achter de feiten aan, maakten slordige fouten en Avanti pakte, in tegenstelling tot ons, haar kansen goed. We hebben het gat beperkt weten te houden, maar wisten donders goed dat wij degenen hadden moeten zijn die de leiding nam. De eerste helft eindigde in een 13-10 eindstand in het voordeel van Avanti. Hier hadden we niet helemaal op gerekend.. Duidelijk was dat er iets moest veranderen. Onderschatting was er ingeslopen, dat was duidelijk. Nu was het tijd om wakker te worden, zodat we de wedstrijd naar onze kant zouden kunnen trekken. Met goede moed gingen we de tweede helft weer in, maar ook deze helft hebben we veel laten liggen. Er was nog een korte periode dat wij de heersende partij waren en nog leken aan te sluiten bij Avanti, maar dit was dus slechts een korte periode. Onderschatting heeft het ons weer moeilijk weten te maken en dat terwijl we zelf echt wilden winnen. De eindstand is uiteindelijk 32-23 geworden. We wisten dat dit absoluut niet nodig was geweest en baalden ook even flink, maar toen was het weer tijd voor positiviteit. Ondanks dat we deze laatste wedstrijd verloren hebben, mogen we trots zijn op ons zelf. Dit was ons eerste jaar in de jeugddivisie en een gedeelde 5e plek (handbalbolwerk E&O A1) in de wacht weten te slepen. We hebben heel veel geleerd in deze competitie en mooie wedstrijden mogen spelen, met veel steun wanneer we een thuiswedstrijd hadden: top!! Met uiteraard vele teamfeesten en nog een aantal teamfeesten op de planning hebben we er naast een sportief seizoen, ook een heel leuk en gezellig seizoen met elkaar van weten te maken. Wat waarschijnlijk ook onze succesformule is geweest: een goede en gezellige teamsfeer. Hier hebben we dan ook op geproost in Spoolder en natuurlijk vooruit geblikt op volgend seizoen. Dan gaan wij namelijk met ons team over naar de selectie, een nieuwe uitdaging dus. Wij hebben er zin in! Helaas moeten we het wel doen zonder Angela, Lynn en Pien. Pien zal aankomend seizoen uitgeschakeld zijn i.v.m. knie, maar zal de rol als teambegeleidster op haar nemen: kortom, dat wordt een en al gezelligheid. Angela en Lynn zullen we daarentegen compleet moeten missen bij de handbal… (Hoewel we stiekem de hoop hebben dat ze beseffen dat ze niet zonder de teamfeesten en handbal kunnen en zich dus weer aan gaan melden.) Meiden bedankt voor jullie bijdrage!

Dan zijn we nu toch echt bij het einde van het laatste wedstrijd verslag. Wij (Meike en Moniek) hebben het met plezier gedaan en hopen dat u er van hebt kunnen genieten.

Nu is het nog even tijd voor rust en dan gaan we na 3 weken beginnen met de voorbereiding van volgend seizoen, maar het toernooi der toernooien staat uiteraard nog voor ons op de planning: ABC toernooi. Ja, dat wordt mooi.

Alle supporters bedankt en tot ziens! Goed goan!

Groetjes A1