Verslag beachhandbal Bathmen

Zaterdag 22 augustus in alle vroegte vertrokken de B2 en de C3 naar Bathmen voor een beachhandbal toernooi. Strak blauwe lucht, goeie sfeer, veel zon en zonnebrand dat gaat een succes worden. De B2 begon onder de nieuwe coach Milou Oosterlaar voortvarend. Mooie passeerbewegingen en veel snelheid zorgde al snel voor de eerste overwinning. Met gebrek aan een keeper stonden Roos, Rianne en Julia in het doel. Dat je als keeper extra punten krijgt als je scoort liet Rianne menigmaal zien. Maar ook een pirouette levert 2 punten op. Lisa Oosterlaar (die er extra op geoefend had) liet even zien hoe het moest.

Met 2 gelijke spelen 2 overwinningen een mooi resultaat tegen de tegenstanders van aankomend seizoen. Om 13.00 begon het toernooi voor de B1 en de C1. Die konden het in de ochtend dus even wat rustiger aandoen. Met een brandende zon recht boven het veld bijna geen schaduw te vinden beloofde het een heet middagje te worden. De eerste wedstrijd liet de B1 zien waarom ze waren gekomen. Winnen!! Met snelle combinaties werd de keeper snel vrijgespeeld en de eerste wedstrijd werd gewonnen. Ook de C1 begon goed. Met een fanatiek coachende Elly aan de zijlijn gingen ook zei naar de eerste overwinning. De tweede wedstrijd bleek dat het fluiten bij beachhandbal toch wel lastig is. Het was meer beach rugby dan handbal. Gelukkig lieten Danouk, Anne en Marilayne daarna zien hoe er wel gefloten diende te worden. Dit leidde tot vele complimenten en “oh is dat ook een regel” momentjes van de coaches.

In de pauze (het veld moest ook geharkt worden) bleek dat de C1 ook buiten het veld het goed met elkaar kan vinden. Een massaal watergevecht was het gevolg. Bij de laatste wedstrijden zakte het tempo door de warmte wat in maar er werd nog steeds goed en fanatiek gespeeld.

De C1 wist bijna alles te winnen en lieten zien al goed op elkaar ingespeeld te zijn. Met mooie reddingen van Milou (die even met haar hak achter het standbeen de bal uit het doel schopt) en veel aanvallende variatie wist de B1 de laatste wedstrijd nog te winnen. 4 gewonnen, 2 verloren, goed gefloten, veel zon en plezier. Een prima ochtend en middag in Bathmen.

Foto's: