SDOL B1 pakt punten in Geesteren

Lees hier het wedstrijdverslag van dames B1.

Zondagochtend vroeg vertrek richting Geesteren voor de tweede wedstrijd van het seizoen. De eerste bij Kwiek uit ging verloren. Nog niet iedereen was helemaal wakker of hersteld van “Dijk” de avond ervoor. Na een rustige rit met vooral stille mensen in de auto aangekomen bij de sporthal. Warmlopen op de gang, de scheids die niet echt weet hoelang de wedstrijd eigenlijk duurt en een veld wat net in de zaal past. (ingooien doen we half op de tribune).

Begin van de wedstrijd loopt het bij de meiden meteen goed. Verdediging staat als een huis. Iris keept super en aanvallend wordt er op tempo gespeeld. Dit leidt al snel tot een voorsprong. Bij de rust staat het 5-9 in het voordeel van SDOL. In de rust krijgen de meiden van de coach te horen dat het verdedigend goed gaat maar aanvallend kan het beter. Uit 25 open kansen moet er meer dan 9 keer gescoord worden. Open doelkansen moeten erin!!

Na rust lag het tempo hoger en werd er meer gescoord. Dit stopte toen de scheids 10 minuten van aandacht vroeg. Gevolg niet meer dan 4 speelsters van SDOL in het veld en de rest met 2 minuten op de bank. Om de meest uiteenlopende redenen. Je schiet op het doel 2 minuten eigenlijk was die voor je buurvrouw maar ik geef hem aan jou 2 minuten. Tussen alle chaos door scoorde Anne en Jeske nog een paar doelpunten waardoor de eindstand 11-17 werd.

Eerste punten dit seizoen zijn binnen op naar de volgende!

Aankomend weekend spelen wij onze eerste thuiswedstrijd tegen Voorwaarts. We hopen veel supporters op de tribune te zien.

Groetjes de B1