Verslag B1 uit bij E&O: Verlies bij de koploper

Afgelopen zondagmorgen vertrok de B1 voor een lange reis richting Emmen. Daar aangekomen bleek E&O niet in het groen zoals staat vermeld op de site maar in het wit te spelen. SDOL doet dat ook dus moesten er reserveshirts komen. Aangezien die van ons nog in Luttenberg in de kast lagen, kregen we die van E&O. Marit kreeg maat XXL zodat het meer een jurk dan een shirtje was.

Begin van de wedstrijd ging gelijk op. De verdediging stond als een huis en er werd snel gescoord. Na acht minuten stond het nog steeds 0-1 voor SDOL. Aanvallend was het moeilijk om erdoorheen te komen. Fysiek geweld werd door de meiden van E&O niet geschuwd.

Marleen haar shirt werd kapot getrokken en haar armen en schouders van een blauwe kleur voorzien. Laatste tien minuten van de eerste helft zakte de concentratie in de verdediging wat weg. Hierdoor kon E&O snel uitlopen naar een comfortabele voorsprong. Ruststand 14-6.

Begin tweede helft werd het gat snel kleiner binnen 5 minuten stond het 15-10. Aanvallend konden de meiden elkaar beter vinden en de scheids begon een beetje het fysieke verdediging af te straffen. Gedurende de tweede helft liep het spel verder gelijk op wat resulteerde in een 23-15 nederlaag voor de meiden van de B1. Ook deze wedstrijd liet Iris weer zien dat ze super goed kan keepen. Menig break van E&O werd vakkundig uit de kruising geschopt. Maar de meest opvallende speelster was Marit. Topscoorder met 4 treffers en een ware plaag voor de E&O verdediging. Ondanks de vele overtredingen op haar bleef ze gaan en zorgde ze voor veel dreiging. Wat een extra groot shirt niet al niet kan doen.

Aankomend weekend spelen we tegen de andere topploeg uit de competitie Borhave/Olympia Hengelo. We spelen om 17.45 in de Achterberg voor dames 1. Komt allen kijken en moedig ons aan om onze ongeslagen thuisstatus te behouden.

Groetjes de B1