SDOL B1: Jezelf niet belonen voor goed spel

Afgelopen weekend de thuiswedstrijd tegen de B1 van Wijhe. Zonder de geblesseerde Jeske in het veld maar met Rianne begonnen aan de wedstrijd.

Eerste helft begon aftastend, beide teams stonden verdedigend goed maar aanvallend liep het minder. Hierdoor bleef de score in het eerste kwartier van de wedstrijd laag. Na het inmiddels bekende halverwege de eerste helft dipje van de meiden uit Luttenberg liep Wijhe uit naar een redelijke voorsprong. Mooie doelpunten aan het eind van de eerste helft van Anne en Rianne zorgden voor een 6-12 ruststand.

De tweede helft begon goed. Verdediging stond als een huis en er werd aanvallend goed gecombineerd. Dit leidde ertoe dat de achterstand langzamer zeker verdween. Wijhe trok professioneel aan de noodrem door de wedstrijd bijna tien minuten stil te leggen wegens waterdruppels op het veld. De meiden van SDOL lieten zich niet uit het veld slaan en scoorden meteen naar de hervatting.

Meer dan tien minuten geen doelpunt tegen krijgen, tegen het best scorende team uit de competitie is een goede prestatie. Alleen, zoals Nederlands bekendste filosoof al eens zei “je moet schieten om te scoren”. Als jezelf te weinig scoort doet de tegenstander dat vanzelf een keer. Twee minuten van concentratieverlies leidde 3 tegendoelpunten in en zorgde voor de derde nederlaag oprij. Eindstand 10-20 in het voordeel van Wijhe. Goed gespeeld, bij vlagen de baas op het veld, complimenten ontvangen maar het niet kunnen afmaken. Conclusie geen punten.

Aankomend weekend is de uitwedstrijd in Arnhem tegen het combinatieteam van AAC/Swift mooie gelegenheid om ons goede spel te gaan belonen met de punten. Komt allen kijken om 14.10 in de sporthal de Rijkerswoerd in Arnhem

Groetjes de B1