Wedstrijdverslag meiden B1


Zaterdagavond in het voorprogramma van Dames 1 de B1 tegen Stevo. Stevo stond laatste in de jeugddivisie, met een gehavend team zonder de geblesseerde Jeske en Marleen maar met Marielle en Rianne vol overtuiging dat de punten in Luttenberg zouden blijven.

Begin van de wedstrijd verliep goed. Een compacte verdediging waarbij iedereen als team stond zorgde ervoor dat Stevo niet tot scoren kwam. Aanvallend lag het tempo hoger dan in de voorafgaande wedstrijden. Hoog baltempo veel snelheid en variatie zorgde voor mooie doelpunten. Echt uitlopen gebeurde nog niet maar gestaag de voorsprong uitbouwen lukte wel. Nadat de verder goed fluitende scheidsrechter meerdere dubieuze penalty’s gegeven had (waarvan Milou er nog eentje stopte) scoorde Stevo pas in de 28ste minuut het eerste velddoelpunt. Ruststand 11-3

In de tweede helft begon SDOL voorvarend, een wereldassist van Anne vanaf de zes meter strak over het hele veld tussen drie verdedigers door na de vrijstaande Marit op de andere zes zorgde voor groot applaus. Dat echter niet kon tippen aan de staande ovatie die volgde bij het volgende doelpunt. Een snelle breakout over het hele veld waarna het wederom Anne was die Marit perfect aanspeelde en die vervolgens de bal met een halve vlieger in het doel wist te werpen. Daarna drukte SDOL niet door waardoor de vele kansen niet allemaal benut werden.

Inge liet nog even zien hoe er volgens het boekje verdedigd dient te worden. Hierdoor kon Stevo in de tweede helft ook moeilijk het doel vinden. Helaas was concentratieverlies in de laatste minuten de oorzaak voor nog vier snelle tegendoelpunten waardoor de wedstrijd in 23-10 eindigde. Aankomend weekend zijn we vrij en de week erna spelen we op zondag 13 december om 12.10 uit bij Voorwaarts in Twello. Kom allemaal kijken en moedig ons aan.

Groetjes de B1