Wedstrijdverslag dames B1

Zondagochtend veel te vroeg verzamelen bij de sporthal. Met veel kleine oogjes en veel slaapgebrek onderweg naar Twello voor de wedstrijd tegen Voorwaarts. Thuis was de wedstrijd in de laatste minuut beslist dus dit beloofd een spannende pot te worden.

Met de nog steeds geblesseerde Jeske en Marleen op de bank maar met de vervangers Marielle en Rianne begonnen we aan de wedstrijd. Dat nog niet iedereen helemaal wakker was werd snel duidelijk. Binnen 4 minuten stond het 4-1 voor Voorwaarts. Toen kwam echter het publiek uit Luttenberg binnen en begonnen de meiden een stuk beter te spelen. Dit zorgde ervoor dat het 3 minuten later alweer 4-4 stond. Gedurende de rest van de wedstrijd was het verschil in score nooit meer dan twee doelpunten. De spanning was in het veld en op de tribune dan ook duidelijk voelbaar. Gedurende de eerste helft was Inge een ware plaag voor de Voorwaarts verdediging ze scoorde maar liefst 6 maal. Met een 12 -12 ruststand gingen we pauzeren.

In de tweede helft werd er een stuk minder gescoord dit kwam doordat het hoge tempo in de eerste helft zijn tol begon te eisen en de scheidsrechter erg vaak affloot voor cirkel. Overigens bijna allemaal terecht. Met nog 35 seconden te spelen stond er een stand van 19-18 in het voordeel van Voorwaarts op het score bord. Een mooi doelpunt van Anne zorgde voor een gelijke stand met nog een aanval van Voorwaarts te gaan. Een snelle onderschepping en een overtreding zorgde ervoor dat er met 16 seconden een vrije bal was voor SDOL. Voorwaarts deed er alles aan om de vrije bal niet te laten nemen. Met nog drie seconden te spelen wist Roos de vrije val bij de vrijstaande Lise te krijgen die de bal precies in het hoekje wist te leggen. Eindstaan 19-20 voor SDOL. Wederom door twee doelpunten in de laatste minuut wint SDOL van Voorwaarts. Eerlijk moet er wel bij vermeld worden dat een gelijkspel deze keer meer recht gaf aan het spelbeeld. Speciale vermelding voor Inge Lugtenberg die deze wedstrijd met 8 doelpunten een enorm aandeel had in de overwinning.

Aankomend weekend spelen we op zaterdag spelen we om 17.45 thuis in de Achterberg tegen de ongeslagen nummer 1 E&O. Kom allemaal kijken en moedig ons aan voor deze spannende pot handbal.

Groetjes de B1