Finale WK handbal in kantine SDOL


Afgelopen zondag was de sportkantine van SDOL open voor de finalewedstrijd van Nederland - Noorwegen.

Nederland had tot de finale nog niet verloren in acht wedstrijden, maar ze troffen met Noorwegen de sterkste ploeg tot nu toe. Zij hadden al enkele keren in de finale gestaan. Voor onze Nederlandse dames was dit de eerste keer. 

Vanuit de handbalcommissie kwam het idee om in de kantine de finalewedstrijd live te kijken met iedereen die wilde. Uiteindelijk zat de kantine gezellig vol met ongeveer veertig belangstellenden. Helaas verliep de eerste helft niet goed, waardoor de tussenstand 9-20 was. Maar in de kantine werd de moed niet opgegeven.
En terecht, want in de tweede helft knalden de Nederlandse dames de ballen er een voor een in. Het werd nog even spannend, maar helaas was de eindstand 23-31 in het voordeel van Noorwegen. Toch was er bij geen enkele speler een beteurd gezicht te zien: zilver op het WK handbal! Iedereen was trots.
Op naar de Olympische Spelen in 2016.

In de sportkantine van SDOL was het een gezellige en fanatieke boel. Wij hopen dat we met de Olympische Spelen weer gezellig met z'n allen in de kantine een aantal wedstrijden kunnen kijken. Dit was een leuk begin en voor herhaling vatbaar.