Wedstrijdverslag B1 - E&O

Zaterdagavond 19 december was de thuiswedstrijd tegen de ongeslagen nummer 1 E&O. In de uitwedstrijd konden we lang bijblijven en thuis waren we van plan om voor de punten te gaan. Voor de wedstrijd kwam aanvoerster Marit met een duidelijk speech. Vol ervoor gaan! Positieve instelling 200% motivatie en knallen!

Deze instelling pakte in de wedstrijd goed uit. Vooral de linkerkant met daarop Marit en Inge zorgden voor veel openingen in de verdediging van E&O. Veel pressie en veel druk een uitstekend keepende Milou in de goal zorgde voor een gelijk opgaande strijd. Aan het eind van de eerste helft kwam de absolute topklasse van twee speelsters van E&O bovendrijven.

Via de cirkel wisten ze in korte tijd 5 keer te scoren. Hierdoor was de ruststand 7-13 in het voordeel van E&O. In de rust werd iedereen weer op scherp gezet door de coach en zijn assistenten Jeske en Marleen. Cirkel vast, aanvallend iets scherper in de afronding en we kunnen punten pakken tegen de koploper. Met het besef dat winnen mogelijk was schoot SDOL uit de startblokken.

De cirkel die in de eerste helft er nog 7 had gescoord kwam de hele tweede helft niet aan de bal op de cirkel. Aanvallend lieten weer Marit en Inge van zich spreken, met 5 en 7 doelpunten waren ze de gevaarlijkste aanvallers van het team. Langzamer zeker slonk de achterstand van 6 na 3 doelpunten. Helaas kon de achterstand in de eerste helft opgelopen niet meer ongedaan gemaakt worden. Eindstand was 17-21 in het voordeel van E&O. Mooi om te zien dat we tegen de nummer 1 delen van de wedstrijd beter zijn en ze het moeilijk kunnen maken. Dit geeft veel vertrouwen voor de tweede seizoenshelft met overwinningen en mooi handbal.

Goed nieuws uit de ziekenboeg zowel Jeske als Marleen mogen nu weer beginnen met trainen en ook langzaam weer spelen. Wij hopen jullie ook dit jaar weer op de tribune te zien met spannend handbal bij de B1 in Luttenberg

Groetjes de B1