Wedstrijdverslag B1 10 januari

Zondagochtend de uitwedstrijd bij Olympia Hengelo/Borhave. We vertrokken met vier i.p.v. de gebruikelijke drie auto’s omdat er extra veel supporters mee wilde. Met de nog geblesseerde Jeske en Marleen op de bank maar met vervangsters Rianne en Lisa begonnen we aan de wedstrijd.

We waren gekomen om de goede reeks van de weken voor de vakantie door te zetten. Het de tegenstander (nummer 2 uit de competitie) zo moeilijk mogelijk maken en eventueel punten pakken. De eerste helft ging gelijk op. Borhave had veel overtredingen nodig om de aanvalsters van SDOL het scoren te beletten. Veel variatie in de aanval en een goeie verdediging zorgde voor een gelijke stand vlak voor rust. Lisa Willemsen gaf haar visite kaartje af door twee mooie doelpunten te maken. Helaas scoorde Borhave in de laatste vijf minuten drie keer waardoor we met een 12-9 rustand op de thee gingen.

In de rust vertelde de coach dat het mogelijk was om hier punten te pakken. Er vol voor gaan en als team blijven spelen. Begin tweede helft kropen we snel dichterbij. Nadat Iris voor de derde keer deze wedstrijd een penaty gestopt had kwam het absolute hoogtepunt van de wedstrijd. Na een lange bal vanaf het midden maakte Marit vanuit de hoek met een vliegertje een weergaloos doelpunt. Het vele meegereisde publiek (+/- 20) stond luid applaudisserend op de banken. Ook Roos liet zien dat ze dit seizoen enorm gegroeid is. Op de cirkel was ze een ware plaag voor de verdediging van Borhave. Met maar liefst 5 doelpunten was ze deze wedstrijd topscoorder aan de kant van SDOL. De laatste minuten liep de spanning steeds verder op. Helaas hield Borhave een kleine voorsprong en eindigde de wedstrijd in 22-20. Enorme progressie en steeds beter handbal zorgt ervoor dat we aankomende weken ook van plan zijn om mee te doen om de punten als we tegen de andere topploegen uit de competitie spelen. We beginnen zaterdagavond in Wijhe. Kom allemaal kijken en schreeuw ons na de overwinning.

Groetjes de B1