Wedstrijdverslag B1


Zondagochtend 14 februari Valentijnsdag. Over glibberige wegen en langs besneeuwde velden richting Geesteren voor de wedstrijd tegen Stevo. Met onze flink uitgedunde selectie op weg om de laatste fase van het seizoen te beginnen. We beginnen steeds meer op Dames 1 te lijken met al onze blessures. Met alleen de geheel fitte Marit, Danouk en Marilayne en voor de rest alleen “halve” begonnen we aan de wedstrijd.

Omdat we nog maar drie opbouwers over hebben de rest van het seizoen begonnen we met een 4-2 aanvalssysteem met Roos en de teruggekeerde Marleen op de cirkel. Dit zorgde bij de tegenstander voor veel verwarring waaruit Inge een aantal doelpunten kon maken. Na tien minuten kreeg Inge mandekking op de middenlijn en probeerde Stevo zo onze meest scorende speelster uit te schakelen. De eerste helft verliep rommelig en hard. Er waren veel overtredingen nodig om de speelsters van SDOL tot staan te brengen. Dit leidde in de eerste helft tot 4 gele kaarten en 5 maal twee minuten. Met een 12-9 ruststand vertrokken we na de kleedkamers.

In de tweede helft werd er uit een ander vaatje getapt.. Inge werd vrijgespeeld en Marit zorgde voor veel dreiging waardoor we snel aan het scoren kwamen. Marleen op de weg terug van een blessure liet ook even zien dat we haar gemist hadden. Verdedigend stond ze weer als een huis en aanvallend pakte ze een paar doelpunten mee. Bij Stevo was er maar een speelster die eigenlijk tot scoren kwam. Dit stopte toen Marit ervoor ging verdedigen en als Speedy Gonzales (de snelste speelster uit Luttenberg en verre omstreken) alle gaten dicht liep en haar het scoren onmogelijk maakte. Tegen het eind van de wedstrijd sloeg de vlam in de pan. Een direct rode kaart voor de tegenstander omdat Danouk in de break out onderuit gehaald werd. 2 minuten voor Marilayne omdat de hakken niet op de zes meter stonden. Een hevig verontwaardigde Jeske en Anne op de bank die samen meer geluid produceerde dan het voltallige publiek en de coach van SDOL.(wat best bijzonder genoemd mag worden). Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 23-24 overwinning. Het gemis van meerdere speelsters en het nog niet helemaal fit zijn van een aantal andere was duidelijk zichtbaar in het veld. In de jeugddivisie kun je niet even op halve kracht spelen en dan makkelijk richting de overwinning gaan. Hopelijk zijn we aanstaande zaterdag wat meer hersteld voor de thuiswedstrijd tegen Voorwaarts.   

Groetjes de B1