Toernooiverslag handbal B1

Zondagochtend veels te vroeg vertrek vanuit Luttenberg voor een toernooi in Apeldoorn.. De inmiddels weer bijna fitte Jeske maakt naar vele maanden blessureleed haar rentree in de B1. Omdat er nog steeds veel andere blessures zijn doen Eline, Helen en Laurie ook gezellig mee. Bij aankomst eerst even fanatiek supporteren bij Renate en Irma die aan het affluiten zijn en dan fanatiek warmlopen voor de eerste wedstrijd. (achteraf bleek dat wij het enige team waren die aan warmlopen deed).

Eerste wedstrijd tegen de B1 van Artemis/de Gazellen na een gelijkopgaand begin kon er al snel een voorsprong gemaakt worden door mooie doelpunten van Inge en Anne. Nadat we door enkele zware overtredingen van de tegenstander uit ons spel gehaald werden konden we door snelle breaks van Marit en Jeske onze voorsprong verder uitbouwen. Eindstand 12-7

De tweede wedstrijd was tegen een onbekend team Odis. Ze begonnen goed en fel in de verdediging. Hierdoor duurde het even voordat we het doel konden vinden. In het doel liet Laurie zien over uitstekend reflexen te beschikken. Met mooie reddingen hield ze lange tijd haar doel schoon. Nadat Marit het op de heupen kreeg 3 speelsters passeerde en vervolgens half onder het gras (met 2 speelsters bovenop zich) nog wist te scoren liepen we snel uit. Nadat Helen had gescoord kon grote zus Lise niet achterblijven. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd maakte zei ook haar doelpunt.

In de derde wedstrijd speelde we tegen Minerva B1. Nadat de scheids wat later kwam waren we in de eerste paar minuten niet echt bij de les. Resultaat 0-3 achter. Nadat Roos op de cirkel met mooie combinaties en doelpunten van zich liet spreken stonden we al snel weer 6-3 voor. Toen er in het vervolg van de wedstrijd wat beter gespeeld werd liepen we snel uit na een 13-5 eindstand.

In de finale moest de nummer 1 (SDOL) uit de poule tegen de nummer 2. Omdat we de eerste wedstrijd al gewonnen hadden van deze tegenstander gingen een aantal speelsters iets te overmoedig het veld in. Weer stonden we achter maar ook dit keer werd dat snel opgelost. Marit liet weer even zien dat ze de allersnelste is en met harde schoten van Inge en mooie balletjes van Anne stonden we al snel ruim voor 10-4. Daarna verzande de wedstrijd in een poging tot een vliegertje proberen te scoren met de verkeerde hand (wat Lise bijna lukte maar helaas binnenkant paal eruit). Eindstand 15-7. Daarna volgde de prijsuitreiking waarbij wij de beker in ontvangst mochten nemen. (zie foto)

Groetjes de B1