Op naar een super oranje zomer met HandbalNL Scoort!


Nog nooit waren de Nederlandse handbalselecties zo succesvol als afgelopen seizoen. Dé kans dus voor fans, leden en verenigingen om daar optimaal gebruik van te maken. En dat kan, want de komende tijd staat er een aantal grote handbalevenementen op het programma, zoals de Nationale Sportweek, diverse (internationale) toernooien én natuurlijk de Olympische Spelen. Daarom start het NHV met de promotiecampagne HandbalNL scoort, dat loopt tot en met het EK voor dames dat van 4-18 december wordt gespeeld in Zweden.

De handbalevenementen beginnen allemaal deze zomer, zoals het Cocoa from Ghana vierlandentoernooi in juli, gevolgd door het HandbalNL Droomkamp, de Olympic Expierence, en de Nationale Sportweek in september. Er zijn dus heel veel gave dingen te doen voor handbalfans, handballende leden en de verenigingen. Het NHV ondersteunt de clubs zoveel mogelijk om van al deze activiteiten onvergetelijke gebeurtenissen te maken.

Op het Cacoa from Ghana vierlandentoernooi van 19 t/m 21 juli in Eindhoven kunnen de fans de Nederlandse Oranje dames nog één keer in actie zien voor ze naar Rio vertrekken. Daar worden, naast de wedstrijden, voor jongens en meiden van alle leeftijden ook nog leuke activiteiten georganiseerd. Maar het is natuurlijk het allerbelangrijkste om de dames tijdens deze ‘uitzwaaiwedstrijden’ nog één keer goed aan te moedigen en zo een goed gevoel mee te geven naar de Olympische Spelen. Kaarten zijn nu al te koop viahttp://www.handbal.nl/oranje/kaarten-bestellen/.    
                                                               

Bij het organiseren van de HandbalNL droomkampen worden bijvoorbeeld tools aangereikt om een dag of een compleet kamp te organiseren om de wedstrijden heen tijdens de olympische spelen. Daarbij kunnen de verenigingen natuurlijk naar eigen wens de duur en doelgroep van het kamp/de activiteit bepalen. Het is een unieke kans om onze mooie handbalsport gedurende de OLYMPISCHE SPELEN lokaal, regionaal én landelijk op de kaart te zetten en voor de clubs om hun leden te behouden, oud leden opnieuw te interesseren én nieuwe leden te werven. Als een vereniging een kamp organiseert kunnen ze aanspraak maken op kaarten voor het vierlandentoernooi, zo lang de voorraad strekt! Schrijf je hier in.     
                                                                     

De Olympic Experience wordt één groot strandfeest: van 6 tot en met 21 augustus wordt het strand van Den Haag bij Scheveningen omgetoverd tot een Olympisch Rio met allerlei activiteiten die gericht zijn op sport kijken, zelf sporten en sport beleven. Er kunnen dagelijks 5000 sportliefhebbers terecht die eerst zelf kunnen sporten en later op de dag live de Spelen kunnen volgen. Ook Beach Handball maakt deel uit van het programma. Op speeldagen zal er in de ochtend een Beach Handball clinic worden georganiseerd en ‘s middags een Beach Handball instuif. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld testen of ze net zo hard en zuiver kunnen schieten als Nycke Groot met de snelheidsmeter en het onderdeel prijsschieten! Op woensdag 10 augustus, wanneer Nederland de derde wedstrijd speelt in Rio tegen Zuid-Korea, staat Olympic Experience zelfs helemaal in teken van handbal. Dat wordt een extra feestelijke dag. Kaartjes voor deze én andere dagen zijn te koop viahttps://teamnl.org/olympicexperience.                                                               

Maar ook tijdens de Nationale Sportweek zal de handbalsport volop worden gepromoot en worden verenigingen geholpen met het werven van leden. Op de afsluitende dag organiseren we handbalclinics, je kunt je club opgeven voor de nationale sportweek via: www.nationalesportweek.nl 

Al deze activiteiten leveren meer aandacht op voor de handbalsport en zorgen natuurlijk voor een super leuke sportzomer! Daar heeft het project natuurlijk wel de hulp van clubs bij nodig. Daarom vraagt het NHV verenigingen in het hele land om enthousiast deel te nemen aan de projecten en gebruik te maken van de toolkits en promotiematerialen die daarvoor kant en klaar worden aangereikt. En natuurlijk om na afloop de successen en belevenissen te delen via bijvoorbeeld Social Media! Op naar een super handbal zomer!    

Nieuwe website: www.handbal.nl/oneteamonedream 
De oranjedames hebben een nieuwe website! Om te zorgen dat de informatie voor alle wedstrijden van de oranje dames goed zichtbaar is hebben zij vanaf vandaag een losse website. Hierop vind je alle informatie voor de olympische spelen, de laatste nieuws- en social media berichten, informatie van de speelsters en begeleiding en info over HandbalNL scoort!