Geslaagde 'spelvisiedagtoernooi'

We kunnen gerust zeggen : Het was een dynamische dag!... 'Het NHV spelvisiedagtoernooi' op ons sportpark 'De Achterberg'. Lees hier het verslag.

Zondag 4 september kwamen zo'n 25-jeugd handbalteams naar Luttenberg om kennis te maken met de nieuwe spelvisie voor de D-jeugd.De hele dag zijn er op het buitenveld en het binnenveld handbalwedstrijden gespeeld.  Voor ons (SDOL) als gastvereniging was het ook best spannend hoe deze dag zou gaan verlopen.

De weergoden beloofden een herfstige dag en dat kon zomaar 'heel wat roet in het eten gooien'. En dat leek 's ochtends direct al het geval te zijn. Met bakken kwam de regen uit de lucht vallen... Moeten we dan toch het hele programma omgooien zodat alle wedstrijden binnen gespeeld kunnen worden? Gelukkig bleef het bij deze enige hoosbui en konden alle wedstrijden zowel binnen als buiten gespeeld worden. Alle teams kregen zo de kans om te oefenen met de nieuwe speelwijze.

Onze jeugdscheidsrechters die de thuiswedstrijden van onze D-jeugd gaan fluiten waren bereid om ook een aantal wedstrijden te fluiten zodat ook zij met de nieuwe speelwijze kennis konden maken. Het bleek nog een hele klus te zijn voor hen, de coaches en de speelsters om alle facetten in dit spel eigen te maken. Regelmatig werd een wedstrijd even stil gelegd om uitleg te geven waar het team en de coaches op moesten letten tijdens het spel. Aan ons als vereniging de uitdaging om hen te helpen ontwikkelen zodat iedereen de kans krijgt deze nieuwe speelwijze onder de knie te krijgen.Ook is vandaag weer gebleken hoe belangrijk de rol van een goede scheidsrechter is voor het spelen van een goede wedstrijd. Dat verdient zeker aandacht.

Ondanks alle uitdagingen die deze dag in zich had, kunnen we gerust zeggen dat het een zeer geslaagde, leerzame dag is geweest voor zowel de speelsters, coaches, scheidsrechters en de handbalcommissie.

We willen de coaches, scheidsrechters, speelsters en ouders van het D1 team heel hartelijk danken voor hun inzet tijdens deze spelvisiedag.

Handbalcommissie SDOL

FOTO'S: