Een echt handbaltoernooi


De meisjes van de basissport die soms ook al meetrainen met de handbal hebben zaterdag een toernooi gespeeld als echte H-jeugd. Zij waren hiervoor gevraagd door de NHV, spannend! Zie hier foto's en een filmpje van deze kanjers en lees hun verslag.

Daar stonden ze dan, de 7 kersverse speelsters van de H-jeugd, te trappelen van ongeduld om af te reizen naar Sporthal 't Mossink in Holten voor hun eerste echte toernooitje! De wit-blauwe tenuetjes werden voor het eerst verdeeld. Snel nog even oefenen met de bal en natuurlijk werd de yell ook vol overgave gerepeteerd. 

Niet veel later zaten Syenne, Yara, Malu, Zoë, Laura, Romee en Noa klaar voor de begroeting van de gastheer HV Holten. De eerste wedstrijd begon gespannen, beide ploegen voor het eerst in een duel met een echte tegenstander. Al snel kwamen we met 1-0 achter te staan. Totdat Zoë Blom met een prachtige 'no-look-redding' de wedstrijd kantelde. Ze rende terug naar ons doel om een hoge bal te stoppen, draaide zich om en de bal kaatste via haar hoofd en onderkant lat het doel uit! Uit de tegenaanval wisten we vervolgens gelijk te maken. Onder de bezielende leiding van leidsters Yvonne Veldhuis en Sharon Blum werden de dames naar hun eerste overwinning geloodst! 

Na deze wedstrijd volgde direct een confrontatie met LHC. Dat werd een doelpuntrijke wedstrijd die nipt in het voordeel van ons uitviel. Tijd voor een korte pauze om de energie weer wat aan te vullen. Belangrijk, want in de volgende wedstrijd wacht Kwiek H1. En, vooral volgens de meereizende supporters, moest dat worden gewonnen! Dat lukte, ook de derde wedstrijd werd gewonnen! De laatste wedstrijd tegen Wijhe '92 ging verloren, maar een kniesoor die daar op let. We zijn trots op de nieuwe lichting handbalspeelsters die vooral met veel plezier, samenspel en enthousiasme hun eerste wedstrijdjes hebben gespeeld! Op naar ons volgende toernooitje.