Verslagje en foto's meisjes F3


Zaterdag 23 september was het dan zover, eindelijk konden de dames van F3 laten zien hoe ze de zomer waren uitgekomen. Zouden de vele uurtjes op een badhanddoek bij 't Siel zich wreken of heeft de driftige trainingsarbeid van de eerste weken dit al ruimschoots weggewerkt?

De eerste echte test vond plaats bij Swift '64 alwaar de handbaltak ons met nog 7 andere ploegen had uitgenodigd voor de seizoensopener. Helaas durfden 5 ploegen het niet aan om de reis door de polder te maken en speelden we een dubbel programma tegen Holten F2 en F1 van de plaatselijke trots. 

Tegen laatstgenoemde mochten we van start. Of het nu het vlug oplopende kwik, de lange en weinig enerverende autorit of de overweldigende warming-up van debuterende coach Bart Gottemaker was, de dames schoten alleszins uit de startblokken... Toegegeven, Swift kende meer geluk dan SDOL, maar onze dames leken er met hun hoofd niet helemaal bij. De eerste wedstrijd ging daarom met 5-1 verloren. Direct aansluitend mochten we aantreden tegen Holten. Totaal overdonderd door het eerste verlies ging ook deze tweede wedstrijd verloren (met 8-2!). 

De pauze van 1 wedstrijd kwam daarom als geroepen! Even lekker losjes spelen, wat bijkomen in de schaduw en enkele briljante tactische ingrepen van de technische staf en de  tweede serie kon beginnen. Opnieuw speelden we eerst tegen de ontvangers (genderneutraal alternatief voor gastvrouwen) van Swift. Ondanks dat de uitslag van 3-0 verlies anders doet vermoeden waren de meiden stukken beter bij de les. In de laatste wedstrijd boden we goed partij en zagen we echt fanatisme en zelfs al de eerste tekenen van een georganiseerde cirkelverdediging (!). Helaas mondde het tweede treffen met Holten ook uit op verlies (3-2), maar de stijgende lijn bracht ons team toch plezier en het biedt veel perspectief voor ons volgende toernooi in Broekland!
 
Foto's: