Respect in het voetbal


Nu de competities weer op het punt van beginnen staan, heeft KNVB een statement uitgegeven over respect in het voetbal.

Nu de competities weer op het punt van beginnen staan, heeft KNVB een statement uitgegeven over respect in het voetbal. Het bestuur van Sv SDOL staat hier achter. Hieronder is het statement te lezen. We hopen dat al onze leden zich hier ook in kunnen vinden.

NEEM OOK JE VERANTWOORDELIJKHEID

Het voetbal gaat komend weekend weer van start. Vooruitlopend op het actieplan Zonder respect geen voetbal, dat uiterlijk 1 maart wordt gepresenteerd, roept de KNVB iedereen op zijn of haar verantwoordelijkheid te nemen.

Spelers, trainers, coaches, scheidsrechters, vrijwilligers, ouders en toeschouwers. Jullie spelen allemaal een belangrijke rol in het bevorderen van sportiviteit en respect op en rond de voetbalvelden. Met 1,2 miljoen leden en miljoenen liefhebbers kunnen we samen het verschil maken. Alle scheidsrechters en assistent-scheidsrechters zijn inmiddels per brief benaderd over de hervatting van de competitie.

We moeten ervoor zorgen dat voetbal een sport is waar we allemaal van genieten en plezier aan beleven, ongeacht het niveau. Bij winst en verlies. Met respect voor elkaar, de tegenstander, de vrijwilligers en iedereen die van voetbal houdt.

We moeten samen voorkomen dat er nog iets vreselijks gebeurt.