Ben Wichers Schreur Vrijwilliger van het jaar tijdens Sportgala


Tijdens het Sportgala Raalte, op vrijdag 19 september in het HOFtheater in Raalte, heeft Luttenberger Ben (Benno) Wichers Schreur de vrijwilligersprijs gewonnen. Ben werd geroemd om zijn jarenlange inzet in allerlei functies binnen SV SDOL en was volgens de jury de terechte winnaar en een voorbeeld voor velen.

 

Foto’s van Ben Wichers Schreur volgen

Naast Ben waren er nog meer Lutternbergers genomineerd. SDOL Dames Handbal A1 als sportploeg van het jaar en Mart Grolleman als talent van het jaar. Na ook lovende woorden voor deze personen, bleek dat de voetballers van het eerste team van VV Heino het sportteam is geworden.  Verder heeft de jury van het sportgala in de gemeente Raalte Rico Harder uitgekozen als sporter van het jaar 2014 voor de gemeente Raalte. De aanmoedigingsprijs ging naar atlete Lynn van Zijl van AV Salland.

Stemmen
Iedereen kon tot 1 september 2014 via de website van het Sportbedrijf Raalte op de kandidaten stemmen in de categorieën ‘sportprijs individueel’ en ‘sportprijs team’. De uitslag is tot stand gekomen door een combinatie van de publieksstemming en de keuze van de vakjury. De vakjury bestaande uit Jet Mars, Johan Kiekebosch, Wout Wagenmans en Herman Holtmaat, koos zelf de winnaar van de vrijwilligersprijs en de aanmoedigingsprijs jeugd.

Huldiging Sportkampioenen
De gemeente Raalte huldigde deze avond ook de Sportkampioenen van 2013-2014. Op het podium van het HOFtheater stonden de volgende sportkampioenen op de ‘Legendary Lane’: Iris Elshof (paardensport), Derenik Ghazaryan (gewichtheffen), Rico Harder (judo), Bram Marskamp (tramplinespringen), Edwin Ophof (triathleet), Kenneth Pinkster (bmx), Kay Ruiter (voetbal) en Karen Tovmasjan (gewichtheffen). Wethouder Gosse Hiemstra overhandigde aan hen de prijzen.

Naast de huldiging van de sportkampioenen en het bekend maken van de uitslag van de sportverkiezing, werd ook stil gestaan bij drie succesvolle projecten die momenteel in de gemeente Raalte actief zijn. Deze projecten zijn: de Kidsbeweegroute bij Drostenkamp, het onderwijsprogramma Fit for Life en de Regionale Sportcoach Aangepast Sporten. De avond, die gepresenteerd werd door Maaike Heethaar en Lars Henning, werd verder aangevuld met een optreden van dansgroep Emote.

Bron: Parel van Salland