Kledingfonds SV SDOL

Binnen onze vereniging waren de meeste teams gewend om kleding van de club te krijgen. Tot nu toe stond daar dan meestal een sponsornaam op.

Wanneer kleding versleten was of bij vertrek van een sponsor werd er min of meer van de club verwacht om maar even met een nieuwe sponsor voor de dag te komen. In veel gevallen lukte dit onze sponsorcommissie wel, maar ook lukt het soms niet snel genoeg of helemaal niet.

Daarnaast is er de komende jaren een grote vrijval van sponsorcontracten, waardoor we veel nieuwe sponsoren nodig zullen hebben om alle teams te voorzien van nieuwe kleding. Deze ontwikkeling is niet alleen gaande bij ons: reden waarom andere verenigingen ons zijn voorgegaan met het invoeren van een kledingfonds. Andere voordelen zijn:

• Verhoging uitstraling.
  • Verlaging kledingkosten jeugd.
  • Gelijke behandeling alle leden: er is altijd een tenue.
  • Lagere aanschafkosten vanwege kwantumkorting.

Op de algemene ledenvergadering van maandag 24 november 2014 heeft het hoofdbestuur daarom kenbaar gemaakt dat ook wij voornemens zijn te gaan werken met een kledingfonds. De belangrijkste punten van het plan zijn:

• Invoer seizoen 2015-2016.
  • SV SDOL schaft de kleding aan voor alle spelende leden en is dus eigenaar.
  • Ieder lid heeft recht op een wedstrijdshirt, wedstrijdbroek en een set kousen.
  • Voor de keeper is er een speciale kledingset. Deze set is incl. een tegoedbon voor 1 paar keeperhandschoenen.
  • Ieder team heeft recht op een teamtas voor de kleding.
  • Er is sprake van een uniforme kledinglijn.
  • De sponsorcommissie zal een mensen benaderen voor het vormen van een speciale kledingcommissie.
  • Er is jaarlijks een voorziening voor beschadiging, waaruit vervanging bekostigd zal worden, tenzij er sprake is van opzet. Bij verlies of grove nalatigheid zal de geldende winkelwaarde in rekening moeten worden gebracht.
  • Bijdrage kledingfonds: € 1,00 per maand per lid. Dit bedrag zal gelijktijdig met de contributie worden geïnd.

Kleding als trainingspakken, voetbaltassen en dergelijke zijn geen onderdeel van het kledingfonds maar wel van de kledinglijn van SDOL. De verschillende artikelen van de kledinglijn zijn te bestellen via de webshop van Intersport Schutte en rechtstreeks te bereiken via de link op onze website. Ze zijn altijd voorzien van het SDOL-logo, dus ook als niet-leden via de site kleding aanschaffen. Kleding die buiten de gekozen kledinglijn om bij Schutte in de winkel in Raalte wordt besteld, zal niet van ons logo mogen worden voorzien, tenzij hiervoor schriftelijke toestemming werd gegeven door de nog te vormen kledingcommissie