Huldigingen bij SDOL


Vanmiddag was de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie van SDOL.

Zoals gewoonlijk begon voorzitter Peter Bons ook dit jaar met een terugblik op het afgelopen jaar. Er werden vele activiteiten benoemd. Gerard van Brakel werd geen minuut stilte voor gehouden om hem te herdenken maar een minuut lang applaus voor alles wat hij heeft gedaan ook binnen onze vereniging. Na alle hoogtepunten te hebben benoemd was het pauze. Om vervolgens na de pauze verder te gaan met de huldigingen van Sporttalent, sportman-vrouw, sportploeg en vrijwilliger van het jaar.

In de pauze kwam er een abrupt einde aan de pauze. De brandweer verzocht ons allemaal naar de sporthal te gaan. Hier werd na enige momenten duidelijk dat er meer aan de hand was. Namelijk een huldiging van Benno Wichersschreur. De burgemeester kwam hem een lintje brengen in de Orde van Oranje-Nassau. (zia apart redactiestuk hierover).

Toen deze plechtigheid voorbij was werd er weer rustig verder gegaan met de overige huldigingen. Als eerste werd naar voren geroepen de Sportman/vrouw van het jaar. Dit werd even omgegooid omdat ze nog andere verplichtingen had en hierna echt weg moest.

Maar de eer van de titel SPORTVROUW VAN HET JAAR ging naar JOYCE VERSCHOOR!!

Daarna gingen we verder met de onderscheiding Sporttalent van het jaar. Peter hield het lang spannend want er pastten meerdere mensen in het plaatje wat hij opnoemde. Uiteindelijk was er ook een bijzonderheid hierin want er mocht niet 1 talent naar voren komen maar zowel bij de handbal als bij de voetbal was een opvallend talent.. en tja laten ze nu ook nog neef en nicht zijn.. 

SPORTTALENTEN VOOR DIT JAAR ZIJN  SYB HOBERT EN ANNE ALFERINK..

Maar dan zijn we er nog niet. Want er waren nog meer onderscheidingen om uit te delen. Vrijwilliger van het jaar was de volgende. Ze heeft in haar carriere bij SDOL enorm veel inzet getoond op allerlei vlakken. Van speelster, trainster, leidster, scheidsrechter en alles wat maar voor handen kwam, Rieky pakte het wel op. Dus een mooie terechte onderscheiding voor VRIJWILLIGER VAN HET JAAR  RIEKY KROEZE..

En gewoonlijk is er ook een sportploeg van het jaar maar afgelopen jaar was er niet echt een team wat er uit is gesprongen dus deze uitreiking is dit jaar komen te vervallen.

Dus dit zou betekenen dat de huldigingen nu klaar zouden zijn maar er was nog een verrassing. Want dit jaar hadden we weer een Lid van Verdienste.. Een belangrijke onderscheiding die maar weining mensen krijgen. Maar vandaag werd hij overhandigd aan een topper die ook een tomeloze inzet heeft. Ooit voetbalde in het eerste van SDOL, maar door zijn dochters de switch maakte naar de handbal. En eigenlijk dit ook wel een erg leuk spelletje vond. Peter benoemde zijn enorme positiviteit. Elk gesprek ging hij vanuit de positieve kant in, wat hem veel heeft gebracht. Hij was enorm verrast toen zijn vrouw en dochters binnen kwamen lopen vanmiddag. Want hij had echt niets verwacht. Geweldig de titel LID VAN VERDIENSTE gaat naar JOS HOLTMAAT..

Uiteindelijk werd ook Benno hier nog even naar voren geroepen om ook namens SDOL bloemen en een bon in ontvangst te mogen nemen. Hij deed nog een kort woordje waarin hij zijn vrouw Annie bedankte voor haar steun. En benadrukte dat de saamhorigheid zo belangrijk is.

Het was nog lang erg gezellig in de sportkantine. We zijn het nieuwe jaar in elk geval goed gestart..Veel succes allemaal voor komend jaar en ook vanaf deze kant de Allerbeste wensen en veel geluk, gezondheid en sportiviteit voor 2018!!!