Help ons lid Zaïra naar Georgië


Fagenbehandeling voor lid van SDOL Zaïra Bendijk in Georgië. Lees hieronder het persoonlijke verhaal van Zaïra, geschreven door haar moeder. Zaïra ia een dochter van Ron Bendijk en Diane Lugtenberg.

Zaïra is 12 jaar oud en kampt al sinds haar vierde met steeds terugkerende blaasontstekingenen darmproblemen. Hierdoor slikt zij al 8 jaar lang antibiotica.

De functie van haar blaas is door alle ontstekingen verslechterd waardoor zij o.a soms niet voelt wanneer ze naar de wc moet en dan 'te laat' is... helemaal op deze leeftijd erg vervelend en haar zelfvertrouwen heeft hierdoor ook een flinke deuk opgelopen. Ook heeft Zaïra  regelmatig erg veel pijn in haar blaas, zij en darmen.

Sinds haar vierde zijn wij onder behandeling in het Isala in Zwolle. Ook zijn wij in AMC Amsterdam geweest. Hier werd verteld dat ze last had van Obstipatie en daardoor de blaasontsteking elke keer zou krijgen. Meer dan een jaar lang heb ik Zaïra haar darmen gespoeld. Dit was geen pretje voor een 9 jarig meisje!! 2 jaar geleden is ze geopereerd aan haar plasbuis en leek het beter te gaan, maar ook dat was van korte duur. De blaasontstekingen kwamen terug en kuur na kuur volgde weer. Door de antibioticakuur kwamen er ook klachten bij, waaronder het regelen haar lichaamstemperatuur wisselde erg. Van heeeel koud naar heel heet, waardoor ze heel erg "naar" werd. We hebben al van alles gedaan om de blaasontsteking onder controle te krijgen. Van bekkenbodem fysiotherapie tot aan de plas en poep trainingen. Op dit moment  weten de artsen het ook niet meer en kunnen helaas niets meer voor haar doen. Nu zit ze ook weer aan een antibioticakuur van 3 maanden. Dit betekend dat zij de rest van haar leven veel pijn zal hebben en antibiotica zal moeten blijven gebruiken. Buiten dat de klachten van de antibiotica alles behalve prettig zijn bestaat de kans dat zij resistent zal worden voor antibiotica met alle gevolgen van dien.

Op social media lazen wij de laatste tijd van alles over bacteriofagenen op tv werd er bij dokters van nu aandacht aan besteed. Een in nederland nog onbekende behandeling. Bacteriofagen zijn kleine virusjes die de bacterie definief verslaan. Deze virusjes injecteren de bacterie en laten vervolgens de bacterie exploderen waardoor deze dus definitief verdwijnt. Een gezonder sneller, goedkoper en vele malen effectiever alternatief voor antibiotica. bacteriofagenbehandeling zou Zaïra kunnen helpen! Wij hebben ons hierin verdiept en gesproken met de moeder van Marit Bakhuis. Zij heeft deze behandeling ondergaan en is al 1,5 jaar antibiotica vrij. Zij had exact dezelfde klachten als Zaïra. Hierna hebben wij t voorgelegd aan haar behandelend arts en huisarts. Helaas is deze behandeling in nederland niet mogelijk. Nederland staat nog maar aan het begin van de bacteriofagen behandelingen en er zullen hier eerst testen en onderzoeken gedaan moeten worden voordat deze behandeling goedgekeurd is en uitgevoerd mag worden. Iets wat nog jaren zal duren. Wij zullen hiervoor naar Georgië moeten. Hier werken ze al jaren met bacteriofagen en boeken ze de meest wonderbaarlijke resultaten!  Helaas is het zo dat de zorgverzekering niet dekt omdat het om een behandeling in het buitenland gaat... we zijn dus veel geld nodig om onze Zaïra te kunnen helpen. In totaal zal het hele traject minimaal 8000 euro gaan kosten. Helaas hebben wij dat geld op dit moment niet en willen bij deze dan ook heel graag jullie hulp inroepen om Zaïra  te helpen op een kans naar genezing en haar weer een pijnvrije toekomst te geven.

Wij hebben inmiddels contact gelegd met de Eliava kliniek in Georgië via Lydia Bakhuis en de eerste stappen zijn gezet om een passende bacteriofaag te vinden of om de bacteriën die Zaïra  steeds zo plagen definief uit te schakelen. Inmiddels weten we dat  meerdere bacteriën regelmatig de boosdoener zijn van haar ontstekingen. Voor deze behandeling hebben ze in Georgië de fagen paraat maar belangrijk is om te weten of dat dit de enige bacteriën zijn of dat er nog meer soorten zijn die haar plagen. Daarom heeft de kliniek besloten Zaïra naar Georgië te halen om urine onderzoeken te doen en een scan te maken van haar blaas om zo exact uit te zoeken welke fagen passend zijn voor haar klachten. Wij zullen 14 dagen in Georgië moeten verblijven. Dit om de behandeling goed op te kunnen starten en de artsen kunnen Zaïra dan nauwlettend in de gaten houden. Het liefste op korte termijn, zodat Zaïra een nieuwe start kan maken op het voortgezet onderwijs... 

We hopen op deze manier onze bijdrage te kunnen leveren. En wensen Zaïra en familie heel veel succes toe voor de komende tijd. 

Je kunt haar helpen door via onderstaande doneerknop geld te doneren. Alle kleine beetjes helpen en alvast bedankt!

 

Geld inzamelen | Doneeractie.nl