Cursus ‘scheidsrechtercoördinator’ van start in Luttenberg


Maandag 13 mei is in Luttenberg weer een cursus gestart en deze keer een exclusieve.

Een voorwaarde voor het halen van de ARAG Fairplay Certificering, welke plaatsvindt op 26 mei 2019, was ook het hebben van een scheidsrechtercoördinator binnen de vereniging. De opleiding tot scheidsrechtercoördinator vindt nu dus plaats in Luttenberg. Naast de cursus in Luttenberg wordt er nog één in Arnhem gehouden, daarmee zijn zij de enige in district Oost.

De cursus staat onder leiding van Patrick Voogsgeerd uit Rhenen. Namens de KNVB zal hij viermaal verschijnen in Luttenberg om de groep van 5 deelnemers op te leiden. Alle deelnemers komen uit de buurt, namelijk twee uit Lemelerveld, één uit Raalte en onze eigen Chiel Holtmaat en Stan Endeman. De cursus zal medio oktober tot zijn einde lopen en dan zou SDOL twee opgeleide scheidsrechter-coördinatoren in huis moeten hebben.

In de contacten met de drie overige deelnemers ziet de scheidsrechterscommissie kans op mooie samenwerkingen. Daarmee zou het netwerk, nu bestaande uit Haarle en Mariënheem, kunnen worden uitgebreid met Lemelerveld en Raalte (Rohda). Dit stemde alle deelnemers erg positief.