Jeugdtraining voetbal weer gedeeltelijk hervat.

We zitten niet stil bij SDOL. En er wordt achter de schermen hard gewerkt om de boel op de rit te krijgen en volgens de RIVM en de maatregelen van de gemeente weer te kunnen gaan sporten. Het zij met een heel aantal aanpassingen.

Dit heeft tijd nodig om vele dingen op de juiste manier te laten verlopen. Vanmorgen hebben we akkoord gekregen van de gemeente om met de JO13-JO19 van de voetbal op te starten. De betreffende teams hebben de juiste info ontvangen en we hebben om 18.15 uur een start gemaakt met de eerste groepen.

Wel dienen alle regels in acht genomen te worden. Zo niet worden spelers naar huis gestuurd en hoeven voorlopig ook niet opnieuw te komen. En evt. boetes zijn voor henzelf.

Volg je de aanwijzingen van de vele vrijwilligers die hier rond lopen op dan komt het allemaal goed en hebben we vast weer fijne en sportieve uurtjes.

Belangrijk voor de ouders, kom niet op het sportpark.

• Blijf in de auto wachten bij halen en brengen.
  • Wijs uw kind nogmaals op de 1,5 meter.
  • Eigen bidon mee
  • Geen spelers in het ballenhok
  • Fiets alleen, ook de terugweg
  • Lees de link met regels nogmaals door en hou je eraan!

LET OP BUITEN DE TRAININGSTIJDEN VAN SDOL ZIJN DE SPORTVELDEN NOG STEEDS GESLOTEN!!!

Bericht van de gemeente van vanmorgen volgt hieronder.

Beste bestuurders van de  voetbalverenigingen,

Zoals ik heb vernomen spelen er bij ( een aantal van ) jullie twee prangende vragen.

Sommige clubs willen vandaag al graag beginnen met de jeugdtrainingen en vragen zich af of dat kan?

En de afgelopen dagen hebben een aantal van jullie vragen gesteld bij het Sportbedrijf over het voornemen om jeugdleden  van 13 en 19 jaar die  in O13 of O 19 spelen, wel mee te laten trainen.

Clubs mogen vandaag starten

De clubs die vandaag willen beginnen, mogen starten .

In de loop van deze dag krijgen jullie het aanmeldformulier om informatie te geven over waar-wanneer-welke trainingen voor de jeugd gaan starten.

Strikte leeftijdsgrenzen

Voor wat betreft de leeftijdsgrenzen hebben we gister als gemeenten ook in regioverband nog afstemmingsoverleg gehad. De landelijke richtlijn is heel duidelijk en in de Veiligheidsregio IJsselland waar Raalte ook onder valt, hanteren we deze strikt.

Dat betekent voor jullie, geen jongeren van 12 in O13 maar eventueel meetrainen in een elftal van 13 jaar en ouder. En jongeren van 19 die in O 19 spelen, vallen heel spijtig buiten de leeftijdsgrens en kunnen niet meetrainen.

We begrijpen dat dit voor de teams en de betreffende individuele spelers een teleurstelling kan zijn, maar als overheid moeten we een grens hanteren en die is meestal vervelend voor degenen die net aan de “verkeerde” kant van die grens zitten.

Ik vertrouw op jullie constructieve medewerking hierin en hoop hiermee op de meest prangende vragen van dit moment duidelijkheid te hebben gegeven.

Deel dit bericht ook vooral actief met elkaar!

Met vriendelijke groet,

Klazien Hoekstra

Beleidscoördinator Sport & Innovator

Domein Samenleving

Gemeente Raalte

We hopen op mooie sportieve avonden en rekenen op jullie medewerking! Want Samen Sterk Luttenberg.. We kunnen het.

Lees hier de link met alle regeltjes waar we nu mee te maken hebben.

Dan een mededeling over de jongste jeugd van de voetbal. Zoals ook in de app gecommuniceerd is zijn we ook daarvoor volop in actie. We hopen ook de groep t/m 12 jaar weer zo spoedig mogelijk te laten voetballen. Zodra hier meer nieuws over is horen en lezen jullie het natuurlijk gelijk. We verwachten in het weekend een schema voor volgende week klaar te hebben.

Dan is er natuurlijk ook nog handbal jeugd binnen SDOL, ook hier wordt gekeken naar mogelijkheden en is men aan het brainstormen wat er gaat gebeuren. Ook voor deze groep geldt we houden jullie op de hoogte zodra er nieuws is.

En tja de senioren moeten nog even geduld hebben. Pas goed op jezelf allemaal en let ook een beetje op elkaar, zorg dat je gezond blijft en hopelijk tot gauw op ons gezellige sportpark De Achterberg!

Hoofdbestuur, Jeugdcommissie en Technische commissies

Van deze beelden werden wij al erg blij vanavond! De jongens waren blij en deden hun best om de 1,5 meter te blijven bewaken. Wij waren dik tevreden en zijn trots op de inzet van onze jeugd!