Protocol verantwoord sporten SDOL vanaf 3 maart 2021


Zoals inmiddels bekend is, duurt de lockdown-periode helaas nog wat langer, in ieder geval tot en met 15 maart.

Maar vanaf 3 maart mogen onder voorwaarden de jongeren tot en met 26 jaar weer samen buiten sporten, zoals dat al gold voor de jongeren tot en met 17 jaar. Niet in competitieverband nog, maar wel met het eigen team binnen de eigen club waarbij onderlinge wedstrijden zijn toegestaan.

Iedereen vanaf 27 jaar mag alleen sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan twee personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan, kantines, douches en kleedkamers blijven gesloten.

Omdat de binnensportlocaties dicht moeten blijven kiest de handbal voor buitentraining op het kleine kunstgrasveld. De planningen voetbal en handbal worden/zijn verspreid en bekend bij de trainers. Verzoek is wel om deze strak te hanteren zodat het aantal contactmomenten minimaal is.

In het kort nog even de spelregels:

  • Het sportpark is voor SDOL alleen geopend voor de spelers en de aangewezen trainers voor de training op de geplande tijden.
  • De aanwezigheid van ouders op het sportpark is niet toegestaan. Ouders mogen enkel jeugdleden brengen/halen. Verzoek om op uw kinderen te wachten in de auto of bij de fietsen en het sportpark niet te betreden.
  • Voor commissie- en bestuursleden: overleg en vergader digitaal. Overleg op locatie kan alleen met toestemming van het bestuur bij zeer dringende zaken waarbij het niet anders kan.
  • Binnen is het enkel toegestaan om materialen op te halen. Verder zijn alle binnenruimtes gesloten.
  • Voel je je niet fit, dan blijf je natuurlijk thuis. Dat geldt ook als een huisgenoot koorts of benauwdheidsklachten heeft. Stel je trainer daarvan tijdig op de hoogte: hij of zij houdt dan het overzicht en bepaalt de gevolgen voor de training.
  • Neem altijd je eigen bidon mee en gebruik alleen die van jezelf.
  • Kom zoveel mogelijk op de fiets en zo kort mogelijk van tevoren naar de accommodatie en blijf na de training niet hangen.
  • Vanaf 20.30 uur is het sportpark gesloten, zodat iedereen op tijd thuis kan zijn in verband met de avondklok.
  • Raadpleeg regelmatig https://nocnsf.nl/coronavirus-en-sport

Materiaalgebruik

De materialen zoals ballen, markeringshoedjes, hesjes etc. zijn voor alle teams beschikbaar. Verder het dringende verzoek na iedere training de hesjes te wassen en de gebruikte spullen te ontsmetten.

Sportieve groet namens het bestuur en diverse commissies S.V. SDOL.