Collectieve Verzekering voor vrijwilligers in de gemeente Raalte

Wist je dat de gemeente Raalte een collectieve vrijwilligersverzekering heeft afgesloten? Iedereen die in de gemeente Raalte in georganiseerd verband vrijwilligerswerk doet, kan zo nodig een beroep doen op deze collectieve vrijwilligersverzekering.

Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat je als vrijwilliger bij een sportvereniging schade toebrengt aan materieel van de vereniging. Of tijdens je vrijwilligerswerk als mede-organisator van een jaarlijks evenement, komt jouw dure horloge in de knel tussen een aantal kisten, waardoor het glas barst.
Zo een aantal voorbeelden, maar er zijn natuurlijk enorm veel situaties te bedenken, waarin er schade ontstaat tijdens vrijwilligerswerk. Het is de bedoeling dat altijd eerst wordt gekeken of een andere/eigen verzekering de schade vergoedt. Is dat niet het geval, dan kan een beroep worden gedaan op de collectieve vrijwilligersverzekering.

Klik voor meer informatie op onderstaande links:

brochure met meer informatie over de vrijwilligersverzekering
VNG Vrijwilligerspolis
Voor het melden van een schade klik je hier.

Heb je nog vragen over de collectieve vrijwilligersverzekering, neem dan gerust contact op met het Vrijwilligerspunt Raalte.