Voetbalverslagen afgelopen weekend


Lees hier hoe de SDOL teams het er afgelopen weekend van af gebracht hebben.

Go Ahaed Deventer 1 - SDOL 1

SDOL heeft nog een deuk in het zelfvetrouwen van Go Ahead Deventer gemaakt. Met een 0-8 eindstand werd konden de Deventenaren naar huis. SDOL kon nog de kantine in gaan om een prachtig feestje te bouwen van deze monsterzege. 

In een kort tijdsbestek wist SDOL al op een 2-0 voorsprong te komen. SDOL zat er vanaf minuut een er goed kort en fel op, en Go Ahead kwam niet onder de druk vandaan. Echter werden er genoeg kansen nagelaten om nog op een 0-3, of 0-4 tussenstand te komen. Pas kort voor rust werd er gescoord. “Een bevrijding was het niet echt, maar hierdoor kon Go Ahead moeilijk terug komen”. Vlak voor rust kreeg Go Ahead een rode kaart. De Deventenaar zette de sliding iets te laat in, en de scheidrechter vond dat genoeg voor een rode kaart. 

In de tweede helft werd de man meer situatie uitgebuit door SDOL. Door de wind mee kreeg SDOL steeds meer mogelijkheden, en dit resulteerde zich later tot steeds meer goals. Ook de keeper van Go Ahead kon vervroegd gaan douchen, door een trapbeweging naar een speler van SDOL, kon Go Ahead verder met negen man. “Het was zeker geen onvriendelijke wedstrijd, of schoppartij” vertelde de trainer van SDOL, Mario Koerkamp. “Ik denk dat we optimaal gebruik hebben gemaakt van de wind, en van de twee man meer situatie. Vandaar ook deze score”. Go Ahead telt nou al bijna een elftal aan rode kaarten, en blessures. 

Volgende week is het de beurt aan SDOL om tegen Vilsteren te voetballen. “Het wordt waarschijnlijk een wedstrijd met veel strijd. De mouwen moeten opgestroopt worden” waarschuwde Koerkamp. “De wedstrijd kan alle kanten opgaan. Ik durf ook geen uitspraak te doen over de eindstand”. “Als het bij ons loopt, dan loopt het ook goed. Maar als we een tegenslag krijgen, dan moeten we hard knokken om die weer te boven te komen. Ik denk dat het belangrijk is dat we snel scoren tegen Vilsteren” blikte Koerkamp vooruit. 

Bron: Sallandcentraal.nl

Hardenberg A1 – SDOL A1          5 – 3

Na een lange rit en ook nog vertraging van de voorgaande wedstrijd begon rond half 4 de wedstrijd in Hardenberg. Ons team zit nog steeds met blessures en we hadden dus maar 1 fitte wissel. Helaas werd hier al in het begin van de wedstrijd gebruik van gemaakt doordat onze Captain geblesseerd uitviel. Het balbezit was vooral op onze eigen helft en we kwamen niet vaak tot een mooie kans, gelukkig lukte Hardenberg ook niet te scoren en bleef de score gelijk. Na 20 min. Kwamen wij wel door de verdediging met mooi voetbal en snel getik, dit moment werd nog verbetert doordat er aan het einde een schot op doel kwam en we zo op 0 – 1 kwamen. Helaas kwam Hardenberg met een hoog schot van een lange afstand waarbij de bal plotseling uit de lucht viel en net onder de lat door viel. Het stond weer 1 – 1. Weer snel hierna had Hardenberg de bal achterin en speelde de verdediger de bal niet helemaal goed terug op de keeper. Onze spits jaagde dit goed af en de keeper pakte de bal met de handen en zo kregen we een indirecte vrije trap in de zestien. De muur van de tegenstander stond niet goed en de keeper ging er ook nog eens achter staan waardoor de korte hoek geheel vrij was. Dit werd gezien en de bal werd zo mooi binnen geschoten. De stand was weer 1 – 2. Maar ook hierbij was het niet voor lange duur, want de bal werd bij ons achterin slecht weggewerkt en hierdoor kon een speler van Hardenberg de bal in tikken. Het was weer gelijk. Zo bleef de wedstrijd spannend en kregen beide teams zo wel wat kansen. Ook wij hadden zo weer dankzij een mooie bal naar voren waarbij een loopactie werd gemaakt weer op 2 – 3 en dit was ook de ruststand. Na de rust liep het niet meer zo lekker bij ons en kregen wij geen kansen. Hardenberg in tegendeel had wel wat kansen, maar kwam niet tot scoren totdat er een speler doorkwam en zo de stand op 3 – 3 zette. We probeerden hierna wel te voetballen, maar dit lukte niet meer en Hardenberg kwam zelfs nog op 4 – 3. Nu was de hoop verloren en kwamen we helemaal niet meer tot voetballen. Er waren nog wel ballen naar voren waarbij we hoopten dat onze spits met een loopactie nog tot een kans kwam, maar dit lukte ook niet. We verzwakten en in de laatste minuten kreeg Hardenberg nog een corner. De bal werd voorgegeven en daar kon een spelen van Hardenberg door onduidelijkheid achterin de bal vrij inkoppen. Iedereen was teleurgesteld en de scheids floot hierna meteen af en de wedstrijd was afgelopen met een eindstand van 5 – 3.

 

SVVN – SDOL C1

1e Helft
We waren niet echt scherp in het begin hadden niet al te veel balbezit, SVVN was de betere ploeg in het begin en had dan ook veel kansen maar ze maakten die niet af. Wij kregen ook wel wat kansen, het ging allemaal iets beter lopen in de wedstrijd maar toch had SVVN meer kansen en meer balbezit. Maar dan komen wij toch op voorsprong door een aanval van de linkerkant met Bram, Bram geeft hem voor en dan komt de bal bij Jur en schiet hem erin! 0 - 1 voor SDOL ! Kelvin keek ons aan en deed het wisselteken want hij had last, Luuk kwam voor Kelvin erin.

2e Helft
De 2e helft ging beter als de 1e helft en we kregen veel meer kansen en balbezit.Tyron had last van zijn enkel, hij speelde een goede wedstrijd. Hij probeerde nog even door te gaan maar het ging gewoon niet, Tyron ging eruit en Bart kwam erin. Een paar mooie aanvallen, en daar kwam ook een goal uit! Door Toine, ook door een voorzet van Bram. 0 - 2 voor SDOL. Volgens mij kregen we meer zelfvertrouwen door die 2e goal en we kregen ineens super veel kansen. En de 0 - 3 kwam er ook nog en nu kwam hij door Bram! We speelden verder goed en de wedstrijd is afgelopen. 

Geschreven door Maarten Ruiter

Rohda E8 - SDOL E3
Het was 0-6
De keeper had niks te doen,maar als hij wat te doen dan had hij hem. De verdediging was wel goed met een paar nadeeltjes .De aanval was ook goed en wist te scoren. Ruststand 0-1 voor ons. Na rust gingen we nog beter spelen. Stijn had mooie reddingen. En wij speelden beter samen. Hierdoor kregen we meer kansen en scoorden we nog 5 keer.

Het publiek had het naar hun zin.

En de coach was tevreden met het resultaat en onze inzet.

Groetjes Lucas, Wouter en Stijn