Voetbalverslagen afgelopen weekend

Lees hier hoe de SDOL teams het er afgelopen weekend van af gebracht hebben.

SDOL 1 - Ulu Spor 1

SDOL heeft zondagmiddag met 0-5 verloren van Ulu Spor. Op Sportpark de Achterberg waren de bezoekers op alle fronten een klasse beter dan de Luttenbergers. Al voor rust was het duel beslist, doelman Auke Heuven van SDOL werd namelijk met rood van het veld was gestuurd.

Erik Klomp van SDOL was bij het duel aanwezig en constateerde dat Ulu Spor een maatje te groot was: “Zij waren duidelijk een klasse beter. Technisch sterker, balvaardiger. Dit is wel de best voetballende ploeg van de competitie.”

Door treffers in de 18e en 21e minuut stond het al vroeg 0-2. De beslissing viel in de 44e minuut. SDOL-keeper Auke Heuven vloerde een doorgebroken speler van Ulu Spor en kon gaan douchen. “Daar was wel wat discussie over”, zei Klomp. “Maar de scheidsrechter gaf een strafschop. En als je dan fluit, moet je ook rood geven.” De penalty werd benut en met een 0-3 achterstand ging SDOL de kleedkamer in.

Na rust schakelde Ulu Spor een tandje terug. Alleen in de 70e en 73e minuut wist de ploeg nog een keer te scoren, waardoor de score opliep tot 0-5. Een echte monsterscore bleef SDOL dus bespaard. De Luttenbergers blijven voorlopig zevende in de Vijfde Klasse I. Volgende week is de ploeg vrij, op 1 december staat de uitwedstrijd tegen Mariënheem op het programma.

Bron: Sallandcentraal.nl

Excelsior ’31 – SDOL C1

1e helft
De eerste 5 min. ging het redelijk gelijk op, we kregen een paar kansen maar niet echt bepaald goede kansen. We hadden redelijk balbezit maar de passen kwamen niet altijd aan, we konden veel beter. Maar na een goede voorzet kopte Jur de bal hard in en zo 0 - 1 voor ons! De rest van de 1e helft ging het matig.

2e helft
We zetten superveel druk op de tegenstander en we waren veel fanatieker en scherper als de 1e helft. We kregen superveel kansen en hadden veel balbezit. Na een goede corner van Bram kopte Luuk de bal op de keeper, toen kreeg hij nog een keer de bal en kopte nog een keer maar weer op de keeper en toen kwam Tyron en schoot die bal in de goal! 0 - 2.

Hier bleef het ook bij.

Geschreven door Maarten Ruiter

SDOL 6 - Dalfsen 6

We hebben zondag een zeer goede overwinning behaald op koploper Dalfsen. We lieten ons goed inzakken waardoor de ruimtes klein werden voor dalfsen.
Vanaf het begin was duidelijk dat hun linksbuiten de gevaarlijkste speler was. In het begin was hij een paar keer dreigend, maar daarna speelde Stefan hem goed uit de wedstrijd.
In balbezit lieten we de bal goed rondgaan. Iedereen vroeg goed om de bal en er werd vlot gecombineerd. De linies sloten goed aan en zo hadden wij altijd afspeelmogelijkheden.
Na een goede voorzet van Lucien kon Ralf de 1-0 scoren. Het duurde echter niet lang of het werd alweer gelijk, na een lange bal van dalfsen werd de bal niet goed verwerkt waarna de rechtsbuiten de
linksbuiten vrij voor Willem zette, dit keer had Willem geen schijn van kans 1-1. Hierna pakten we het weer goed op en lieten de bal goed rondgaan. Voorin waren we elke keer dreigend.
Dalfsen kon geen opening vinden in onze verdediging en wij trokken het spel steeds meer naar ons toe. Na een iets te lange voorzet van Lucien , reageerde Richard goed en legde de bal terug op Udo
die beheerst met de binnenkant binnenschoot 2-1. Lucien kwam door over links en schoot hard in, de keeper liet de bal los en de bal rolde langzaam in het doel 3-1.
Dalfsen probeerde het wel maar echt gevaarlijk waren ze niet. Na een passe van Richard blunderde de defensie van Dalfsen en kon Lucien vrij doorlopen en ronde bekwaam af 4-1.
Marcel liep tegen en onnodige gele kaart op en moest 10 minuten aan de kant zitten om z`n zonde te overdenken. Maar zelfs in ondertal wisten we te scoren.
Na een goede aanval over links zette Gert de bal goed voor en Udo kon vrij binnenkoppen bij de tweede paal 5-1. Dit was ook de ruststand.
Het was zaak om de tweede helft opnieuw scherp te beginnen en Dalfsen niet in de wedstrijd te laten komen. Met 5 wissels aan hun kan probeerden ze het wel, maar wij hielden hun ver van ons doel.
In balbezit lieten we de bal nog steeds goed rondgaan , al kwamen we er niet zo makkelijk meer door. Op z`n tijd temporiseerden we goed en als het kon speelden we diep.
Na een snelle uitval zette Gert, Udo vrij voor de keeper, en hij ronde bekwaam af 6-1. De wedstrijd was gelopen, dalfsen probeerde het nog wel ,maar ze hadden eigenlijk maar 1 echte kans en deze werd knap door Willem onschadelijk gemaakt. Ook wij hadden nog een goede kans via Bart , maar deze werd gestopt door hun keeper. De einduitslag was 6-1.
Coache Henk was na de wedstrijd zeer tevreden, dat iedereen zijn opdrachten goed had uitgevoerd en dat iedereen het op kon brengen om veel verdedigend werk te verrichten.
Je kunt er wel spelers uit lichten, maar vandaag was iedereen scherp en het was echt een goede teamprestatie.
Zondag spelen we om 12.00 uur uit bij Hoonhorst 4, 10.45 koffie en we vetrekken om 11.00 uur