Voetbalverslagen afgelopen weekend


Lees hier hoe de SDOL teams het er afgelopen weekend van af gebracht hebben.

Marienheem 1 - SDOL 1

In de streeksderby tussen SDOL en Mariënheem was SDOL de partij die er met de punten vandoor ging. Met een 1-2 stand was de derby na 90 minuten beslist. Op een lastig bespeelbaar veld was het voetbal soms niet al te goed.

SDOL keek de eerste paar minuten de kat uit de boom. De Luttenbergers lieten zich terugzakken tot aan hun eigen helft, en lieten Mariënheem opbouwen vanuit achteruit. In de eerste helft hebben beide teams geen uitgespeelde mogelijkheden gehad. 

Toch kwam Mariënheem op een 1-0 voorsprong. De keeper van SDOL had volgens de scheidsrechter de bal te lang in zijn handen, en hij gaf daarom een indirecte vrije trap aan Mariënheem. Maikel Lorkeers ging achter de bal staan, en schoot via een voet van een SDOL-speler, de bal binnen. Dit was tevens ook de ruststand. 

Na rust was er precies hetzelfde spelbeeld. Er waren van beide teams geen gevaarlijke kansen, en SDOL groef zichzelf nog steeds in tot aan hun eigen helft. In de 53e minuut viel dan toch de gelijkmaker voor SDOL. 

Op een vals schot van Niek Reimert verkeek de keeper van Marienheem zich. Hij zag de bal tot zijn verbazing via de binnenkant van de paal binnen vallen. Verdient viel het wel te noemen, aangezien beide partijen aan elkaar gewaagd waren. 

Er was weinig goed voetbal te zien in de derby. Er werd enorm veel de lange bal gehanteerd, wat in het voordeel was van SDOL. SDOL is veel fysieker dan dat Mariënheem dat is. 

In de 82e minuut kreeg SDOL een gevaarlijke aanval vanaf de linkerflank. Echter verdedigde Mariënheem goed, maar zij kregen de bal niet verder dan ongeveer 25 meter van hun eigen doel. Jurre Oosterwechel nam de bal in een keer op zijn slof, en zag de bal in de rechterbovenhoek eindigen. 

Na de goal van Oosterwechel probeerde Mariënheem druk te zetten, en op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar de ploeg kon geen potten meer breken. Daardoor bleef de eindstand steken op een 1-2 score. 

De schade voor Mariënheem blijft beperkt, aangezien de ploegen om Mariënheem heen ook punten hebben verspeeld. 

Volgende week speelt Mariënheem tegen SV Raalte. Voor beide partijen is het zaak om de drie punten te halen. Alleen daarom kunnen zij mee blijven doen met de top vijf. 

SDOL speelt aankomende week tegen Sportlust Vr. Sportlust is de huidige nummer drie van de competitie. Er wordt om 14.00 gespeeld in Luttenberg

Bron: Sallandcentraal.nl

USV D1 - SDOL D1

Vandaag stond voor de jongens van SDOL de laatste wedstrijd in de competitie vóór de winterstop op het progamma. Om 07:30 uur vertrok SDOL D1 al bij de sporthal. De opstelling van vandaag was:

                                               Niek

Rens                     Duen                    Willem                 Cas

                Collin                                                    Sieb

                                               Remon

Jur                                         Julian                                    Gido

Wissels: Wies, Rick.

Na dat de jongens waren aangekleed en de warming up voltooit was, begon de wedstrijd om 08:45 uur. SDOL begon goed aan de wedstrijd, wat na 5 minuten al resulteerde in het eerste doelpunt, na een steekbal vanuit het middenveld werd Julian weggestuurd, hij stifte de bal mooi over de keeper en het stond al 0-1! Een zeer goede start van SDOL. Na het doelpunt werd het helaas minder, Duels werden verloren, en aan de bal was iedereen te onrustig, hierdoor kwam USV beter in de wedstrijd: met vooral fysieke strijd werden er een aantal kleine kansen gecreëerd, gelukkig stond Niek hierbij elke keer goed opgesteld, en waren de ballen makkelijk te pakken. De trainers moesten na 15 en 20 minuten nog wel 2 gedwongen wissel toepassen, Sieb en Cas raakte geblesseerd, hiervoor kwamen Wies en Rick het veld in.  5 minuten voor de rust was er nog een grote kan voor USV, maar gelukkig werd deze naast geschoten.

In de rust werd afgesproken dat jongens sterker en slimmer de duels in moesten gaan, en dat er in balbezit op het middenveld en in de verdediging rustiger gespeeld moest worden.

Na rust begon SDOL weer goed, de opbouw werd beter, en voorin werd er goed gecombineerd, hieruit kwamen ook een aantal kansen. Wies werd weggestuurd door Remon, helaas stond de keeper van USV goed opgesteld, even later een kans voor Jur, die na een goede actie de bal net naast schoot. SDOL bleef goed voetballen maar USV werd op de counter een aantal keren zeer gevaarlijk, na een snelle aanval schoot de spits op goal, Niek raakte de bal nog net aan zodat deze tegen de onderkant van de lat kwam, SDOL kwam hier dus zeer goed weg. Tien minuten voor tijd  kreeg SDOL met een beetje geluk een corner mee, Duen stond goed op te letten, en met zijn knie maakte hij de 0-2! Hierna ging SDOL er helemaal in geloven, het meegereisde publiek ondersteunde de ploeg, en USV werd de laatste tien minuten constant vastgezet op eigen helft, hieruit kwamen nog een aantal mogelijkheden, maar het bleef 0-2 in het voordeel van SDOL!

Na de wedstrijd was er reden voor een klein feestje, want SDOL D1 gaat toch nog met een goed gevoel de winterstop in. Volgende week een oefenwedstrijd tegen Hellendoorn D1, en daarna begint de zaalcompetitie. 

 
Wijhe - SDOL 6
Weer hebben we de punten laten liggen in Wijhe. Ik kan me niet meer herinneren wanneer we daar voor het laatst hebben gewonnen.
De wedstrijd begon van onze kant slap.Wijhe had het betere van het spel. Bij ons was de passing slecht verzorgd. Niet dat Wijhe echt gevaarlijk was.
Twee keer liet een speler zich vallen hopend op een strafschop, gelukkig trapte de scheidsrechter daar niet in.
Wij waren alleen een paar keer dreigend met afstandsschoten. Na een onterecht verkregen vrije trap tegen, net buiten de zestien, kwam de bal via de muur in de voeten van een
wijhenaar. Hij schoot ineens op doel en door een woud van spelers vloog de bal in het net. Een terechte voorsprong op dat moment.
In de eerste helft gebeurde er verder niet veel meer.Wij konden geen vuist maken en dus bleef het bij 1-0 in de eerste helft.
De tweede  helft begonnen we duidelijk beter en drongen de tegenstander terug. We voetbalden meer naar voren en Wijhe kwam er maar sporadisch uit.
Achterin zaten we er goed kort op en kwamen vaak gauw weer in balbezit.
We kregen een paar goede kansen op de gelijkmaker, zo schoot Lucien vanaf de zestien op de lat. We kwamen een paar keer goed door over links maar het afmaken lukte net niet.
Pas toen Gert een vrije trap snel nam en Lucien vrij voor de keeper zette wist deze in tweede instantie te scoren 1-1.
Nu wilden we ook doordrukken en op jacht gaan naar de overwinning.We namen meer risico`s en bleven aandringen. Dit is echter  precies het spel dat wijhe graag speelt,
verdedigen en hun hele hebben en houden in de strijd gooien om in balbezit de lange bal te hanteren. Na een afgeslagen aanval van ons, stonden we achterin 1 op 1 en na een  lange bal stond de spits alleen voor Willem.
Hij maakte geen fout en scoorde knap in de bovenhoek 2-1. We bleven het nog wel proberen maar het echte geloof was verdwenen. En toen wijhe na een onterechte gegeven cornerbal de 3-1 maakte
was het gespeeld. Zeker nadat Gert na een kleine schermutseling een gele kaart kreeg en 10 minuten aan de kant moest zitten.
We hebben onnodige nederlaag geleden. Als we mee willen blijven doen in de kopgroep zullen we zondag vanaf het begin scherp moeten zijn!!!!!!!
We spelen wederom uit , om 10.00 uur is de aftrap bij sv Zwolle. 8.45 koffie en we vertrekken om 9.00